Judo

Nerpel Gergely, az egyszemélyes hadsereg!

December idusán a Magyar Judo Szövetség közzé tette a szokásos országos szintű rangsorolást, ahol a TFSE igen előkelő helyeket ért el hazai és nemzetközi szinten egyaránt. Tette mindezt úgy, hogy jószerével egyetlen sportolóval képviseletette magát a jelentősebb versenyeken!

A TFSE eredményei az MJSZ honlapján is elérhetők, illetve a helyezésre kattintva:

  • 2023. évi Férfi és Női Nemzetközi versenyek Egyesületi Rangsora: 12. hely
  • 2023. évi Férfi Nemzetközi versenyek Egyesületi Rangsora: 9. hely
  • 2023. évi Férfi és Női Magyar Bajnokságok Egyesületi Rangsora: 35. hely
  • 2023. évi Férfi Magyar Bajnokságok Egyesületi Rangsora: 29. hely
  • 2023-ban a TFSE az összesített egyesületi rangsorban a 15. helyen végzett!

Nerpel Gergely 2023-ban összesen 9 versenyen vett részt, először februárban Szófiában (European Open) lépett tatamira, ahol 5. lett, majd nem sokkal később Varsóban volt jelenése (European Open), itt 7. helyen zárt. Ezek után Budapesten az U23-as OB-n a dobogó tetejére állhatott fel áprilisban. Májusban Szarajevóban a felnőtt Európa kupán harmadik helyen végzett, júniusban  Podcetrtekben (EK) bronzérem került a nyakába.

Szeptemberben visszatért Szarajevóba, ahol a European Openen 5. lett, majd Prágában 7. Ezekről később csalódottan nyilatkozott és, hogy jóvátegye a szerinte rossz helyezéseket, októberben megnyerte a Felnőtt Országos Bajnokságot, novemberben pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel Potsdamban az U23-as Európa Bajnokságon!

„Nagyon sikeres évet tudhatunk magunk mögött, minden eredményem közül az EB bronzra vagyok a legbüszkébb! Azonban 2023-nak vége és az új év sokkal több lehetőséget tartogat. Minden erőmmel a felnőtt versenyekre fogok koncentrálni, és ha lehet, akkor minél több olimpiai kvalifikációs pontot szerezni. Kezdésnek Portugáliába utazom majd és ennek nagyon örülök, mivel tavaly ez kimaradt sérülés miatt. A célom továbbra is a lehető legtöbb érem gyűjtése a nemzetközi porondon és fokozatosan feljebb jutni a ranglétrán.”

„Már csak egy vizsgám van hátra és mérhetetlenül nagy öröm, hogy a következő szemeszterben csak 2 tárgyam lesz, ami az előző 17-hez képest bakfitty! Sokkal több időt és energiát tudok majd a judonak szentelni és remélem, hogy ez az eredményeken is megmutatkozik. Hálásan köszönöm a klubnak és Németh Endre edzőmnek a támogatását, főleg amikor padlón voltam, sokat jelentett számomra, hogy teljes vállszélességgel kiálltak mellettem a nehéz időkben és mindenben segítettek. Hamarosan újra indul a felkészülés, mivel Portugália előtt még részt megyek az olimpiai edzőtáborba, amit már nagyon várok, ja és boldog újévet kívánok mindenkinek!”

Nagyon szívesen Dzsí, gratulálunk a nagyszerű eredményekhez és sok sikert idénre is!