Judo

Bronzérmes lett Nerpel Gergely az Európa Kupán!

Judós kiválóságunk Szarajevóban töltötte a hétvégét, ahol nem tétlenkedett. Az Európa Kupán 25 ország közel 300 versenyzője vett részt, több magyar társával egyetemben és legnagyobb örömünkre bronzérmet szerezett a felnőttek között -90 kg-os súlycsoportban!

Fotó: IJF

Első ellenfele a svéd Leonidas Hytonen volt, akit alig több, mint 1 perc alatt térdre kényszerített. Második körben a cseh Radomir Zenét csomagolta bele a szőnyegbe másfél perc alatt, így két győzelem után készülhetett a negyeddöntőre. Itt már nem volt olyan egyszerű dolga, sőt riválisa a montenegrói Nikola Gusic az összecsapás elején leterítette. Ezt követően Gergely taktikát váltott és körbetáncolta, majd mikor láthatóan elfáradt, bevitte a kegyelemdöfést.

Forrás: IJF

Az elődöntőben német ellenfelet kapott Fabian Kansy személyében és sajnos a szerencse ezúttal nem neki kedvezett. A kicsivel több, mint 2 perces harcból végül Fabian jött ki jobban, aki a döntőben alulmaradt a bosnyák Vucurevic Bozidarral szemben. Gergely a bronzmeccsén szintén német riválissal (Tom Droste) nézett farkasszemet, de a hosszúra nyúló viadal végén az ő kezét emelték a magasba!

Fotó: IJF

„Összességében elégedett vagyok. Jól éreztem magam és a verseny is egész jól ment. Sajnálom, hogy az elődöntőben nem tudtam nyerni, mert nem sokon múlott, de így is bronzérmet szereztem. Most jön egy kis regenerálódás, aztán készülök tovább, mert 1 hónap múlva Szlovéniában Európa Kupa, ahol szintén szeretnék szép eredménnyel zárni. Gratulálok a többieknek is az érmekhez!”

Összesítésben Magyarország az 5. helyen zárt az éremtáblázaton (1 arany, 1 ezüst és 6 bronz), továbbá Gergelynek ez a siker előrelépést jelent a világranglistán! Ezeken felül fontos kvalifikációs pontokat szerzett a 2024-es párizsi olimpiára és a szlovén EK-ra is.

Forrás: IJF

Gratulálunk az éremhez Gergely és sok sikert a következő megmérettetésre!