3x3 EEB Egyetemi sport Kosárlabda

Túljártak az eszünkön a horvátok és a lengyelek…

A tegnapi nap folyamán túljutottunk a 3×3 csoportmérkőzések többségén, azonban a java még csak ezután következett. A délelőtti órákban női és férfi csapatunk is egyaránt győztesen hagyta el a pályát! Boros Zoltán fiai a csoportban sereghajtó Párizsi Egyetemmel csaptak össze. A második perctől sikerült átvenni a vezetést és a srácok folyamatosan 2-3 pont távolságra tartották az ellent, majd a 9. percbe fordulva tovább mélyült a szakadék és 16:21-re megnyerték a találkozót. Mester Márk és Tarján Izsák Simon egyaránt 9 pontig jutott. Következő meccsüket a Brnoi Műszaki Egyetemmel fogják játszani, ahol a 17. helyért harcolhatnak.

Forrás: EUSA

Kováts Gabriella tanítványai szoros mérkőzésen zsebelték be harmadik győzelmüket, ellenfelük a Gdanksi Műszaki Egyetemet képviselte. Nem volt egyszerű a lengyelek fölé kerekedni, hiába sikerült már az 5. percben 4 pontos előnyre szert tenni. A rivális nem adta föl és jól megizzasztotta a mieinket, sőt egyszer a vezetést is átvette. Szerencsénkre 15:14-nél Burján Laura ellen szabálytalankodtak, aki értékesítette a büntetőt. Erre a lengyeleknek még volt ugyan válasza, de az utolsó másodpercekben ismét 2 egységre nőtt az előny Dömötör Petrának köszönhetően. Petra 6, Laura és Boró 4, míg Úr Bogi 3 pontig jutott.

Forrás: EUSA

A hölgyek a legjobb 16 között a Zágrábi Egyetemmel csaptak össze. A horvátok az első pillanattól kezdeve komoly nyomást gyakorlotak, aminek meg is lett az eredménye, a 6. percben már 11:2-re vezettek. De a lányok nem adták föl és szépen lassan visszajöttek a meccsbe, mindössze 3 pontra csökkentve a differenciát. A 9. percben két sikeres akció után 14:11 állt az eredményjelzőn. Hiába záporoztak a távolik, csak nem akart behullani egyik sem, míg a másik oldalon több sikeres próbálkozás is esett, így 17:12-re nyertek a horvátok. Burján Laura 8, Úr Boglárka és Dömötör Petra 2-2 pontot szerzett.

Forrás: EUSA

Vigaszágon folytathatták hölgyeink a 9. helyért, méghozzá régi simerőssel néztek farkasszemet és újfent a Gdanksi Műszaki Egyetemmel játszottak. A szerencse elpártolt tőlük, jobban kezdett a gdanski együttes és a meccs elején kiharcolt előnyt a végéig megőrizte. A 7. és 8. percben még felcsillant a remény azzal, hogy 2 egységre csökkentették lányaink a különbséget, de sajnos nem sikerült fordítani és a végeredmény 10:14 lett a lengyelek javára. Ezzel eldőlt, hogy a holnapi nap folyamán a portugál Minho Egyetemmel játszanak a 11. helyért.

Forrás: EUSA

Sok sikert a folytatásban!