EEB Egyetemi sport Röplabda

Hatalmas lépés a csoportgyőzelem felé!

A biztos továbbjutás fejében lépett pályára női röplabdacsapatunk az EEB második játéknapján. Ellenfelünk a győzelemmel hangoló portugál alakulat (University of Minho) volt, mely tegnap 3:1 arányban múlta felül az azóta újabb vereséget bezsebelő olaszokat (Turin Polytechnic). Az előzetesen kőkeménynek ígérkező találkozó nem hozott csalódást, ugyanis mindkét fél részéről maximális küzdésnek lehettünk szemtanúi.

Az első szettben brutálisan bekezdtek lányaink. Kettőt pislogtunk és 0:10 szerepelt az eredményjelzőn, ami olyannyira erődemonstrációnak minősült, hogy az ellenfél edzője kikérte mindkét idejét. Nyitásaink sokkal erősebbek és stabilabbak voltak a portugálokénál, ahogyan fogadásaink is precíznek bizonyultak. Jól építkezve, nagy előnnyel tudtuk megnyerni az első játszmát 15:25 arányban.

A második etap hasonlóan kezdődött. Érezhető volt, hogy nem találja magát a helyi csapat, amivel mi kíméletlenül élni tudtunk. Továbbra is jól működött játékunk, azonban egyre több ki nem kényszerített hibánk volt, mégis zökkenőmentesen hoztuk a szettet 17:25-re.

A harmadik játszma elején azt gondolthattuk, hogy zsebünkben van a győzelem, a vezetés javarészt a mi nevünk mellett szerepelt. Közel 10 perc játék után váratlan fordulat következett be, feltámadni látszott hamvaiból a portugál alakulat, mi pedig egyre többet hibáztunk. 10:10-től fej-fej mellett haladtunk. Sőt, az összecsapás során először átvette a vezetést a hazai csapat. Minden labdáért csúsztak-másztak, feljavuló eredményük pedig önbizalmat hozott számukra. Némileg lélektani előnybe kerültek, aminek a közönség kifejezetten örült. 25:23-ra nyerni tudtak, ezzel felzárkóztak egy szettre.

A negyedik játszmát mi kezdtük jobban, de a portugálokat sem kellett félteni, nem engedtek ellépni minket. Dadogós játékot láthattunk, ahol 11:11-től úgy festett, hogy ötödik szettre kerül sor. Négy pontra is elléptek a hazaiak 17:13-nál, ám ekkor helyén volt a szívünk és a fejünk, így kőkemény munkával megfordítottuk az állást. 22:25-re nyertünk, melynek értelmében garantált továbbjutói lettünk az „A” jelű csoportnak.

A csoportgyőzelem is már-már szinte biztos, ehhez holnap minimum két játszmát kell nyernünk az olaszok elleni találkozón. Következő ellenfelünk jelenleg 2 nyert és 6 vesztes szettel áll az utolsó helyen, míg mi 6:1-es aránnyal vezetjük a kvartettet. A mai mérkőzésen Tettamanti Virág szerezte legtöbb pontunkat (18), de kiemelkedőt nyújtott a végjátékban extrát nyújtó Kiss Kornélia (13) is. Természetesen mindenki megérdemli a dicséretet, hiszen egytől egyig kivették a részüket a sikerből, Nagy Gergely vezetőedző méltán lehetett büszke csapatára, ahogyan lányaink is egymásra.

Folytatás szerdán 09:30-tól a Turin Polytechnic ellen. Hajrá lányok, így tovább!

Fotó: Borhi Mihály – TFSE