EEB Egyetemi sport Röplabda

CSOPORTGYŐZTES!

Az már kedden eldőlt, hogy továbbjutott csoportjából női röplabdacsapatunk a Bragában rendezett EEB-n, azonban volt még egy nyitott kérdés, mely nagy jelentőséggel bírt számunkra a harmadik mérkőzést megelőzően. Az „A” jelű kvartett élén álltunk két fordulót követően, két nyert szett begyűjtésével pedig a csoportgyőzelem is garantált volt. Ellenfelünk az eddig győzelem nélkül álló, azonban minden meccsén szettet rabló Torinó volt.

Ezúttal más helyszínen léptek pályára lányaink, a külvárosban található Lamaçães létesítményben, ahol a tegnapinál kevesebb néző foglalt helyet a lelátón. Erre nyomós oka lehetett a röplabdát szerető szimpatizánsoknak, mivel 09:30-kor kezdődött az összecsapás, ami kifejezetten korainak mondható ebben a sportágban. Kicsit még mi is az ágyban maradtunk a mérkőzés kezdetén, amire lecsapott az olasz rivális. Gyakorlatilag végig kézben tudták tartani az irányítást, jó mezőnyjátékkal és pontos nyitásaikkal könnyedén szerezték meg a vezetést (17:25).

Nem estek kétségbe kék-fehérben játszó hölgyeink, hamar revansot mértek az olaszokra és sokkal összeszedettebben kezdtek el mozogni a pályán. A feljavuló koncentrációnak meg is lett az eredménye, behozhatatlan előnyre szert téve sikerült balaszírozni az eredményt (25:16).

A harmadik szettben legnagyobb örömünkre tovább nőtt a TF-es dominancia, amire nem volt válasz az ellenoldalon. Jól nyitottunk, jól fogadtunk, végig értettük egymást, így nem volt meglepő, hogy 25:13-al átvettük a vezetést.

A zárás nem volt annyira könnyed, mint a második, harmadik szett, de aggódnunk egy pillanatra sem kellett. Dicséret illeti az ellenfelet, mert nem adták fel ekkor sem, pedig már nem volt esélyük a legjobb 8 közé kerülni. Pár ponttal végig vezetni tudtunk és még a kísérletezés is bele tudott férni (25:23). Összességében teljesen megérdemelt sikert aratott csapatunk, amivel 3/3-ra módosították mérlegüket és kiemeltként jutottak tovább a negyeddöntőbe.

A legjobb 8 számára szünnap lesz a csütörtök (amire szükség is van), péntek reggel 9-től viszont elrajtol az egyenes kieséses szakasz, ahol a „C” csoportot második helyen befejező Valencia lesz az ellenfelünk.

Mindent bele lányok! Jó pihenést, majd sok sikert a legjobb 4-be kerüléshez!

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!