Tollaslabda

Kőrösi Ágnes ezüstérmet szerzett a magyar nyílt bajnokságon!

Tollaslabdázónk, Kőrösi Ágnes ezüstérmet szerzett a 48. Victor FZ/Forza magyar nemzetközi tollaslabda-bajnokságon, ahol csaknem 40 ország 300 élversenyzője indult el.

A Vasas sportcsarnokban rendezett világesemény első körében a cseh Lucie Krulová volt sportolónk ellenfele, akit egy bő 30 perces meccsen 21-19, 21-19 arányban múlt felül, bejutva ezzel a nyolcaddöntőbe.

A 16 között a dán rivális, Ann-Sofie Husher Ruus sem tudott kifogni ihletett módon teljesítő sportolónkon. 21-18 és 21-16 szerepelt az eredményjelzőn Ági neve mellett.

Következhetett Ania Setien (spanyol), aki az első szettet behúzta 16-21 arányban, de ekkor újulni tudott a TFSE tollaslabdázója és előbb egalizálni (21-19), majd nyerni tudott (21-16), maratoni csatában bebiztosítva ezzel a garantált „éremharcot”.

A szombati elődöntőben a dán Irina Amalie Andersen állt a túloldalon, akivel szemben fordulatos első szettben sikerült vezetéshez jutni 22-20-ra. A második játszma volt Ági legsimább menete a tornán, 21-13-al tette fel a pontot az i-re és jutott be a fináléba.

A döntőben az első helyen kiemelt Frederikke Lund volt az ellenfél, aki szoros első szettben szerezte meg a vezetést 18-21 arányban, majd 16-21-el lezárta az összecsapást. Ezzel versenyzőnk nyakába csodásan csillogó ezüstérem került.

Kőrösi Ágnes így nyilatkozott a sikeres szereplést követően: „A magyar nemzetközi verseny mindig kakukktojás, hiszen hazai közönség előtt játszani sokkal másabb, mint bárhol. Évről évre erős a mezőny, rengeteg dán kiválóság megfordul itt, illetve ázsiai csapatok is. Korábban frusztrált voltam ezen a versenyen, feszültté tett a bizonyítási vágy, azonban a tavalyi bronzérem átlendített ezen és idén már ezt a megmérettetést vártam a legjobban. Az volt a fő célom, hogy élvezzem a játékot és visszajöjjön a kedvem, nem volt kitűzött helyezés.

A hazai atmoszféra kapcsán folytatta: „Amint megérkeztem a versenyre és megpillantottam a szüleimet és barátaimat a lelátón, továbbá az edzőmet magam mögött, átkapcsolt bennem valami. Éreztem, hogy innentől nincs megállás. Tudtam, kik lesznek az ellenfeleim, gyanítottam, hogy nem lesz könnyű mérkőzésem, de a dobogón való zárást egy pillanatra sem vontam kétségbe. Boldogsággal tölt el, hogy egy fokkal feljebb sikerüt végeznem, mint tavaly. Köszönöm a kilátogató szurkolóknak a támogatást, elképesztő volt ilyen atmoszférában küzeni. A döntőt sajnos elizgultam, de jövőre ezt a szintet is meg fogom ugrani!