Díjak, Elismerések Egyetemi sport

Mocsai Lajost újraválasztották, több díjban is részesült a TFSE a MEFS közgyűlésén

Április 25-én, csütörtökön tartotta a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség a Tisztújító Közgyűlését Budapesten, ahol Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajost választotta újra a közgyűlés az elkövetkezendő négy évre a MEFS elnökének, valamint kollégáink érdemeit is elismerték.

A MEFS Tisztújító Közgyűlését Juhász Péter a MEFS főtitkára köszöntötte a megjelenteket csütörtök délelőtt a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Athén termében. A Közgyűlésen hagyományosan a MEFS által alapított díjakat is kiosztották, az egyetemi sportért megvalósított kiemelkedő munka elismeréseként.

Mocsai Lajos, aki újraválasztásával 4 évre hosszabbította meg elnöki mandátumát, nyitóbeszédében kiemelte: Az elmúlt négy évben duplájára emelkedett a MEFS által kezelt költségvetési forrás, ezáltal tovább erősödött a MEFS-nek a magyar sportban betöltött szerepe.

Az eseményen több díj is átadásra került, Fikó Attila a Fiatal sportszakemberek Németh Angéla Magyar Egyetemi Sportért Érdemérmét vehette át Rakaczki Zoltántól a TFSE ügyvezetőjétől és a MEFS elnökségi tagjától! Kollégánk 2017-ben csatlakozott a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem kötelékéhez, ahol mesterképzésben folytatott tanulmányai mellett a TFSE-ben kezdte meg szakmai tevékenységét.

Az elmúlt időszakban a hallgatók részvételét szervezte és támogatta az egyetemi sport hazai és nemzetközi versenyrendszerében, mellyel számos kiemelkedő eredményhez segítette hozzá a TF sportolóit. Számos sportágban MEFOB döntők megszervezésének kulcsszereplője volt az elmúlt időszakban, de olyan rendezvények háttérmunkája is a nevéhez köthető, mint a Szellemi Sportok Európai Egyetemek Bajnoksága, vagy a Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozója. A TF-es közösség aktív tagja, napi munkájában a TFSE 28 szakosztályának tevékenységét koordinálja.

Németh Lajos, a TFSE elnöke pedig Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportért Életműdíjat kapott, melyet egyetemünk rektora, Sterbenz Tamás vett át! Elnök Úr 1975-79 között járt a Magyar Testnevelési Főiskola nappali tagozatára, melynek végén testnevelő tanári, majd 1987-ben röplabda szakedzői diplomát szerzett. 1988-ban egyetemi tanársegédként kezdte meg munkáját a Magyar Testnevelési Egyetem Sportjáték Tanszékén. 2005-ben Mestertanári címet vehette át a TF vezetésétől.

A Sportjáték Tanszék „Röplabda szakcsoportját” 1995-től vezette, és tanszékvezetői beosztásban 2006-tól 2015-ig szolgálta az Egyetem életét. 2017 óta aktív elnöke az egyik legnagyobb egyetemi sportegyesületnek, a 28 szakosztállyal és mintegy 1.600 sportolóval rendelkező TFSE-nek. Játékosként többszörös utánpótlás válogatott volt 1972-73 között, majd az első osztályban szerepelt a TFSE és a Zalaegerszeg színeiben. Vezetőedzőként több élvonalbeli férfi és női röplabda csapatnál dolgozott, hosszabb ideig volt a Magyar Férfi és Női Röplabda Válogatottak edzője, valamint a MEFS röplabda sportági referense.

1993-tól a Magyar Röplabda Szövetség elnökségi tagja. Jelenleg is a nemzetközi röplabda élet aktív résztvevője, mint a CEV supervisora. A magyar röplabda sport ikonikus egyénisége, komoly nemzetközi elismertséggel. Tapasztalatait 40-nél több publikációban adta már közre, folyamatosan gazdagítva a sportág elméleti és gyakorlati ismereteit. Kimagasló szintű egyetemi oktatói munkájáért 2004-ben Miniszteri Dicsérő Oklevelet kapott, majd a tanár és edzőképzésben nyújtott teljesítményéért 2014-ben Magyar Arany Érdemkeresztet vehetett át.

Gratulálunk a díjakhoz és sok sikert kívánunk a jövőben is!

Forrás: mefs.hu