Kézilabda Női NBII

3. helyen telelünk!

NBII-es női kézilabdacsapatunk a bajnokság féltávjánál 11 fordulót követően a dobogó alsó fokán áll, így várva a 2023-as folytatást. Lányaink az év utolsó megmérettetésén a Vecséssel csaptak össze idegenben, sikerrel azonban ezúttal nem jártak.

Előzetesen sejteni lehetett, hogy az élmezőnybe vágyódó Vecsés masszív, jó csapat benyomását kelti majd, mivel a szezon eddigi részében a gólgyárosok között tartottuk őket számon. A mérkőzést megelőzően a mi nevünk mellett a tabellán elfoglalt jobb helyezés, a korábbi évek egymás elleni mérlege, a jobb gólkülönbség és a kevesebb kapott gól szerepelt.

A meccset jobban kezdte a hazai alakulat, már az első percben magukhoz ragadták a vezetést és nem engedték ki a kezükből a kontrollt az egész félidőben. Több támadást tudtak végigvezetni, mint mi, ezért folyamatosan növelték az előnyüket. Az első félidőben 20–14 szerepelt az eredményjelzőn.

A második játékrész első tíz percében mi uraltuk a játékot, 4 gólra vissza tudtunk jönni, de egy piros lapos ítélet megpecsételte a sorsunkat. A végjáték felé már 9 góllal is vezetett a Vecsés, végül 6 találat volt a végső különbség a hazaiak javára.

Herbert Krisztián (vezetőedző) így fogalmazott a találkozót követően: „Nem tudtunk olyan tudatosak lenni, mint a legutóbbi mérkőzéseinken. Túl sokat hibáztunk támadásban és most nem sikerült annyira jól védekezni, hogy ezt kompenzáljuk.”

Vecsés – TFSE
31–25 (20–14)

A tabella így fest 11 forduló után:

3. helyen telelünk tehát, amire méltán lehetünk büszkék. Gratulálunk lányok a szezon első feléhez, így tovább!