Férfi NBI Futsal

Számunkra is elrajtolt az élvonal!

Férfi futsalcsapatunk a felkészülési mérkőzéseket követően végre megkezdhette élvonalbeli szereplését. Csapatunk a Kecskemét, a Veszprém és a tavalyi bajnok Haladás ellen is biztató játékkal tudott előrukkolni a bajnoki rajt előtt.

Az első osztály küzdelemi ugyan a múlt hét során már megkezdődtek, de az FTC visszalépése és a helyére az utolsó utáni pillanatban beugró Aramis némileg átalakították a szezonkezdést, így később tudtunk nekivágni a pontvadászatnak.

NBI-es bemutatkozásunkra, így a tavalyi negyedik helyezett DEAC ellen kerülhetett sor. Az előzetes várakozások szerint a vendég debreceni együttes ugyan jóval nagyobb eséllyel vághatott neki az összecsapásnak, de a mieink is joggal bizakodhattak a kedvező kimenetelt illetően, amit tovább erősített a közel 150 néző.

A találkozó lüktető iramban kezdődött, mindkét oldalon voltak kisebb-nagyobb villanások, de összességében a DEAC bizonyult veszélyesebbnek. Több komoly helyzetet tudtak kialakítani, azonban a védelmünk és kiváló hálóőrünk Haála Kada mindegyiknél résen volt.

Nem szokás és talán nem is illik egy csapatsportág esetén egyvalakit kiemelni, de Haála Kada teljesítménye mindenképp kiemelkedő és kiemelendő volt, hiszen bravúrt bravúrra halmozott. A precíz és eredményes védekezés mellett a szerencsének is komoly szerepe volt, ugyanis a vendégjátékosok többször is eltalálták a kapufát, de ezek szerencsére nem befele, hanem kifele pattantak.

Az első félidő gólcsendjét a sípszó előtt körülbelül tíz másodperccel törhettük volna meg, a lövés viszont épphogy nem került a kapuba, így a felek 0-0-ás döntetlennel mehettek a szünetre.

Első félidő: TFSE-BeStrong – DEAC (0-0)

A második játékrésznek mindkét alakulat komoly elszántsággal kezdett neki. A vendégek az esélyesség terhéből eredő presztízs és a sok kihagyott helyzet miatt kialakult dac miatt, a mieink pedig egyre inkább kezdték elhinni, hogy lehet keresnivalójuk a cívisvárosiak ellen.

Ennek ellenére sajnos nem tudott borulni a papírforma, a helyzetet helyzetre halmozó debreceniek megszerezték a vezetést. (0-1)

Szerencsére nem keseredtünk el a bekapott gól miatt, tovább játszottuk a mester által kért játékot, aminek három perccel később meg is lett az eredménye. Fehér Dani kapott tökéletes passzt és végül juttatta a vendégek hálójába a labdát. (1-1)

A folytatásban kezdett kissé alábbhagyni a lendületünk, fizikálisan egyre kevésbé tudtuk felvenni a vendégek tempóját és ennek meg is lett az eredménye. A DEAC ismét előnyhöz jutott (1-2), amit rá két percre tovább tudott növelni. (1-3)

Ekkor már látszott, hogy jobb esetben a szépítő találat lehet az egyetlen reális célunk, és ennek megfelelően Szabó Zoltán átváltott öt mezőnyjátékosra. A vendégek védelmén nem igazán találtuk a fogást, veszélyes helyzetet sem tudtunk kialakítani, és végül a visszájára sült el ez a koncepció. Az eladott labdából Harmati Tamás került helyzetbe, az üres kapu pedig nem okozott neki gondot, ezzel bebiztosítva a végeredményt.

Futsal NB I 2. forduló
TFSE-Bestrong-DEAC 1-4 (0-0)
gólszerző: Fehér D. (27.), ill. Siska (24.), Harmati (33., 40.), Rácz Zs. (35.)
A TFSE összeállítása: Haála – Sóvári, Szentjóby, Dudás, Lipl – Cserék: Nagyistván, Szabó Zs., Csernai, Kulik, Fehér K., Fehér D., Tóth D. Asszisztensedző: Szabó Zoltán

KÉPGALÉRIA: KATTINTS IDE!

A vereség ellenére aggodalomra semmi ok, hiszen a találkozó több periódusában is fel tudtuk venni a harcot a nálunk jóval magasabban jegyzett debreceni csapattal, ez pedig mindenképpen adhat okot a bizakodásra!

A mérkőzés visszanézhető az alábbi linken:

A következő meccsünkön az első fordulóból elmaradt mérkőzésünket pótoljuk az Aramis gárdája ellen idegenben.

A találkozóra szeptember 9-én csütörtökön, 19:30-as kezdéssel kerül sor!