Kosárlabda Női NBI/A

Nagyot harcoltunk a Szekszárd otthonában!

Női kosárlabdázóink megfogyatkozva is derekasan helytálltak a hazai parketten nagyon erősnek bizonyuló TARR KSC Szekszárd otthonában.

A wbasket.hu így számolt be az összecsapásról: A Szekszárd hazai pályán várhatta a TFSE elleni találkozót, és most lehetőségük nyílt, hogy a Budapesten elszenvedett 69-67-es vereségért visszavághassanak. A hazaiak Monroe és Mányoki, míg a vendégek Czinano, Baa és Vigh nélkül vágtak bele a találkozóba.

Szekszárdi pontokkal indult a találkozó, de már az első percekben több hibával játszottak a játékosok, ami nem volt jó előjel a meccs hátralévő részére nézve (6-0). Majdnem öt perc elteltével született csak meg az első TFSE kosár (6-2). Nem egy színvonalas mérkőzést láthattak eddig a nézők, és sajnos rengeteg helyzet maradt ki mind a két oldalon, de a Szekszárd továbbra is tartotta az előnyét (12-5). A negyed végére 10 pontos különbség alakult ki a két gárda között, 19-9 volt az eredmény.

A TF továbbra sem dobott jó százalékkal, ezzel szemben a szekszárdiaknak jobban ment a játék, így Boros hárompontosa után 22-9 volt az állás. Azt gondolom, hogy a tartalékos TF nem nagyon tudta ezidáig megnehezíteni a Szekszárd dolgát, mivel négy és fél perc kellett most is, hogy ebben a negyedben megszerezzék az első pontjaikat (26-11). Carter révén zárkóztak a fővárosiak, és egy zóna védekezéssel igyekeztek kizökkenteni a szekszárdiakat (33-19). Boros ezt a zónát zsinórban kétszer is átdobta, 6 pontot szerzett a KSC-nek (39-23). 44-27-es félidei eredménnyel mehettek pihenőre a csapatok. Westbeld 15 pontnál járt ekkor.

Stanacev triplája indította a nagyszünet utáni perceket, majd Dúl Panka 2+1-es megoldása és Burján Laura hárompontosa után 47-33-ra csökkent a TFSE hátrány. 13-0-ás futást láthattunk a fővárosiaktól, így 10 ponton belüli távolságra kerültek a szekszárdiaktól (47-40). Burján 5 pontot szerzett egymás után, ezzel 16-0-át rögzíthettünk a TFSE javára, 47-43-as eredménynél kért időt Zseljko Djokic. Carter triplája után 1 pontra zárkózott a TFSE, így nyílt lett a találkozó, majd 50-53-nál a TFSE meg is fordította az eredmény állását. Ezt követte az adok-kapok, és 59-61-el ért véget a harmadik negyed.

Westbeld volt a Szekszárd motorja, az ő kosarával lett először ismét egál, majd a vezetést is átvették (64-61). Ezt követően Stanacev kapta el a fonalat, aki egy távoli hárompontost süllyesztett el a gyűrűben, ezért hegedűs Péter kért időt (67-63). Kicsit hullámvölgybe került a TFSE, de Szabó jól védekezett, majd a ziccerét és a büntetőjét követően 67-66 lett az állás. Németh Alma pontjaival ismét fordított a TFSE-MTK (67-68). Dúl Panka a legjobbkor dobta be a távolit, 69-71-re nőtt az előnyük. Azonban ez volt a fordulópont, talán itt elfáradt a TF, valamint Westbeldet sem tudták megállítani, aki a nyerő játékosnak bizonyult a mai napon. 83-75 volt az állás 20 másodperccel a lefújás előtt. Hiába láthattunk egy óriási feltámadást a TFSE-MTK csapatától a második félidőben, mert a hátrányuk ledolgozásában elfáradtak, és a rutinosabb Szekszárd már nem engedte ki a győzelmet a kezéből, és 86-77-re megnyerte a találkozót. Kathryn Westbeld a szezon legjobbját nyújtotta, 34 pontot és 12 lepattanót szerzett. TFSE csapatából Németh Alma ért el 20 pontot, míg Sha Carter 19 pontos 11 lepattanós dupla-duplát jegyzett.

TARR KSC SZEKSZÁRD – TFSE-MTK 86-77 (19-9, 25-18, 15-34, 27-16)

Női kosárlabda NB I.A – 13. forduló
Szekszárdi Szabadidőközpont
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Török Daniella, Györfy Rúben (Farkas Zoltán)

TARR KSC Szekszárd: Miklós 6, Stanacev 13/12, Krnjic 8, Boros 14/9, Westbeld 34/12. Csere: Theodoreán 2, Horváth 2, Szűcs 7/3, Bernáth-.

TFSE-MTK: Carter 19/9, Dúl T. 5/3, Németh 20/6, Szabó 9, Dúl P. 12/3. Csere: Király-, Burján 8/6, Vladár 4.

Vezetőedzőnk (Hegedűs Péter) nyilatkozata: „Csalódott vagyok, amiért nem mi jöttünk ki győztesen a végjátékból, volt két kulcsmomentum, amikor a hazai dobás befelé, a miénk kifelé fordult. Mérges azonban nem tudok lenni, mert húszpontos hátrányból is vissza tudtunk jönni. Nyolcan edzettünk a héten és a mérkőzésen is szűk volt a rotációs lehetőségem. A játékosok küzdöttek, harcoltak, erre pedig a jövőben lehet építeni. Ha visszatérnek a sérültek, azt gondolom, nagy dolgokra lehetünk képesek.”

Németh Alma így fogalmazott az összecsapást követően: „Megmutattuk a TF karakterét, hogy húszpontos hátrányból sem adtuk fel és estünk szét. Szenzációs harmadik negyedet produkáltunk, persze sajnáljuk, hogy nem sikerült nyernünk, de a mérkőzés végére elfáradtunk. A jövőbe tekintünk, várjuk vissza a sérültjeinket.”

Soron következő összecsapásunkat a hibátlan listavezető DVTK ellen vívjuk szombaton 18 órától a DVTK Arénában.

Fotó: Janiter Fotó

Nagyon szépet harcoltatok lányok, így tovább!