Férfi NBII Kosárlabda

Mindent elsöprő hazai siker!

NB II-es kosarasaink hazai porondon fogadták a sereghajtó Budapesti Bikákat a bajnokság 17. fordulójában és szó szerint lesöpörték őket a pályáról, ezzel el is dőlt az alapszakasz-győzelem kérdése!

Az alapszakasz utolsó hazai bajnokijára került sor pénteken és nem is okoztak csalódást Boros Zoltán vezetőedzőnek tanítványai. Már az első negyedben 26 pontos előnyre tettek szert a sereghajtóval szemben és a vendégek szemszögéből minden egyes perccel csak tovább romlott a helyzet.

A szünet előtt kicsit visszafogottabb teljesítménnyel „csak” 13 egységgel nőtt a differencia és a félidő után sem rontottak nekik a mieink. A harmadik etap olyan volt, mint a vihar előtti csend, majd a záró szakaszban jöhetett a bikaviadal „cuarto de muerte”-je, ahol a fiúk bevitték a kegyelemdöfést és végül 125-63-ra nyertek!

Játékosaink közül 6-an is 10 pont fölött zártak, de az este legkiemelkedőbb teljesítményét Vámos Laci nyújtotta, aki 33 egységig jutott. Vígh Marcell 18, míg Alcser Dániel és Rátkai Bálint 17 ponttal járult hozzá a sikerhez.

TFSE – Budapesti Bikák 125-63 (39-13,28-15,24-16,34-19)

Már csak 1 mérkőzés van hátra a Veresegyház otthonában, aztán következhet a csoportos rájátszás, ahová az alapszakasz legjobb 3 csapata jut be a Közép A-B-C csoportokból. Jelen állás szerint rajtunk kívül a Közgáz SC és DSK/B, a MAFC Martos jön az „A”-ból, a Honvéd Ludovika SE, Monori SE és TF-BP U23 hármasa juthat be a „B”-ből, valamint az Újpest MT, a Dunaharaszti MTK II. és a KKS lehetnek még ott a kihívók között. De ez egyelőre csupán spekuláció és biztosat majd csak a záróforduló után fogunk tudni, mivel helyezések még mindegyik csoportban kérdésesek!

Gratulálunk srácok!

Fotó: Borhi Mihály – TFSE
Forrás: MKOSZ