Férfi MEFOB Kosárlabda Női MEFOB

Dupla siker a kosárlabda MEFOB-on!

Női és férfi együttesünk is pályára lépett az Egyetemi Bajnokságban hétfő este és hazai környezetben, illetve idegenben is nyerni tudtak debreceni riválisaikkal szemben!

Kováts Gabrielláék itthon fogadták a 3. helyen álló DEAC-ot és a feldobástól kezdve uralni tudták a pályát. Az első negyedben 9 a másodikban még 5 ponttal növelték előnyüket, de a lendület a nagyszünet után sem adott alább. Még az előző kettőnél is jobban sikerült a 3. etap és ezzel meg is pecsételték a vendégek sorsát.

Kováts Gabriella nyilatkozata az összecsapásról:
„Gratulálok a csapatomnak, egy fontos mérkőzést húztunk be hazai pályán. Örülök mert mindenki pályára tudott lépni és mindenki pontot tudott dobni egy hasznos mérkőzésen. Nagyon várjuk a következő megmérettetést a Miskolc ellen, ez egy fontos győzelem volt, hogy magabiztosan lépjünk parkettre jövő héten a Körcsarnokban. Emellett gratulálok a DEAC csapatának, mert szép játékot képviseltek a mai napon!”

TFSE – DEAC 66-41 (20-11, 14-9, 21-10, 11-11)

A lányok 8 forduló után továbbra is veretlenek, de ahogy vezetőedzőnk is fogalmazott, izgalmas lesz a következő Miskolc elleni megmérettetés!

A fiúknak szintén debreceni ellenfél jutott, ám a csoportjukban kettő is akad. A fent említett DEAC-on kívül még a Debreceni Medikus SE képviselteti magát és ez utóbbival csaptak össze. Boros Zoltán tanítványai már az első etapban komoly fölényre tettek szert és habár a félidő előtt még szorosra fordult a közdelem, a harmadik szakaszban gyakorlatilag pontot tettek a meccs végére.

Boros Zoltán értékelése:
„Lendületesen kezdtünk, hamar kialakult az a különbség, amit végig meg tudtunk tartani. A hazaiak alkalmanként ki tudták használni a rövid megingásainkat, de összességében elégedett vagyok. Sok sikert a debrecenieknek a jövőben.”

Debreceni Medikus Sportegyesület – TFSE 76-108 (10-32, 24-21, 14-31, 28-24)

A srácok 13 forduló után is vezetik a tabellát, szorosan a nyomukban a hasonlóan remek formát mutató Miskolccal. A következő körben a Nyíregyházát fogadják majd a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban.

Mindenkinek gratulálunk a győzelmekhez!

Forrás: MKOSZ