Férfi NBII Futsal

Így kell lezárni egy tökéletes szezont!

Férfi futsalcsapatunkat nemrégiben avattuk hazai porondon bajnokká, miután matematikailag is bebiztosították helyüket az NB II-es tabella élén. Németh Péter együttese a szezon záró akkordjaként Szombathelyre látogatott egy tét nélküli találkozóra.

Fiaink a 2023/24-es kiírásban háromból háromszor legyőzték a Haladást (3–4, 6–0, 8–2) az eddigiek során, így a vasiak ellen ezúttal is mi számítottunk favoritnak. Egyedüli kérdés az maradt talán a forduló előtt, hogy a gólkirályi cím Petroff Norbert neve mellé kerül, avagy az UTE-ban játszó rivális Kasza Dániel szerez több találatot.

Az összecsapást mi kezdtük jobban. Felszabadult és kombinatív futsallal előrukkolva szereztük meg a vezetést már az 5. percben Hunyadi Mátyás révén. Játékosunk részéről másfél percen belül jött a folytatás, megduplázta a saját és a mi góljaink számát is. A hirtelen bekapott két gól megzavarta ellenfelünket, így lesipuskás megoldással azonnal tovább növeltük az előnyünket, a védelem oszlopaként ismert Csóh Patrik volt eredményes. Alig egy perc elteltével újra rezgett a vasi háló, Szabó Koppány szerezte meg negyedik találatunkat. Házigazdánk szépíteni tudott, több fontos esemény pedig nem történt ebben a játékrészben. 1–4-es előny birtokában vonulhattunk a pihenőre.

A szünetben felrázta csapatát Sziffer András, jobban is kezdtek a zöld-fehérek és 10 perc leforgása alatt egalizálni tudtak. Tét nélküli meccs ide-oda, a mieinket viszont nem olyan fából faragták, hogy beérjék pontosztozkodással, netán vereséggel. Előbb Takács Gergely góljával kerültünk előnybe, ám erre még volt válasza a Szombathelynek. Az utolsó percben viszont stílszerűen beköszönt gólgyárosunk, Petroff Norbert, aki ezzel eldöntötte a mérkőzést és lezárta a szezont. A bajnokságban 39 találatig jutott játékosunk, akit végül 45 góllal megelőzött az újpesti Kasza Dániel a góllövőlistán. Játékosunk vélhetőleg nem bánja mindezt, hiszen a feljutás és a bajnoki cím a mi nevünk mellé került.

NB II. – Nyugati csoport Felső-ház – 10. forduló
Haladás VSE II. – TFSE-11teamsports 5–6 (1–4) 
Gólszerzőink: Hunyadi (2), Csóh, Szabó, Takács, Petroff

Gratulálunk srácok az egész éves teljesítményhez, csodálatosan harcoltatok végig! Az NB I-ben találkozunk!

Fotó: Borhi Mihály