Futsal Magyar Kupa Női NBI

Nem bírtunk itthon a Tolnával, hétvégén Magyar Kupa elődöntő!

NB I-es női futsalosaink nem bírtak hazai pályán a tolnaiakkal, de nincs idő a vereségen rágódni, ugyanis hétvégén a Magyar Kupában a DEAC-cal csapnak össze!

Sajnos nem alakult jó Viza Krisztiánék számára a bajnoki döntő első fordulója, hiába léphettek itthon pályára, a Tolna kifogott rajtuk. Az első félidőben nem sikerült egyik félnek sem áttörni a másik védvonalait, így a pihenőre gól nélkül vonulhattak.

Majd a második etapban jött a hidegzuhany. A 30. percben Kiss, majd a 35-ben Wiesner talált be a kapunkba, mi pedig továbbra sem találtuk a rést a pajzson és mivel több gól már nem született, a 3 győzelemig tartó párharc első felvonását a Tolna nyerte 0-2-re.

23 forduló alatt először adódott úgy, hogy a lányok nem találtak be az ellenfél kapujába és ez idő alatt egyszer sem kaptak ki, a „24. fordulóban” szenvedték el első vereségüket.

NB I. – Döntő, 1. forduló
TFSE-11teamsports – 2F-BAU Tolna-Mözs 0-2 (0-0) 
Gólszerzők: Kiss Gréta, Wiesner

Kicsit várnunk kell a folytatásra, ugyanis a hétvégét a Magyar Kupa foglalja be teljes egészében. Szombaton rendezik a két elődöntőt, az egyik ágon TFSE – DEAC, míg a másikon 2F-BAU Tolna-Mözs – Salgótarjáni VSE összecsapás lesz.

A győztesek vasárnap 13:00-kor lépnek pályára a döntőben, mindegyik mérkőzésnek a Dr. Koltai Jenő Sportközpont ad otthont. Érdekes összecsapásra számíthatunk a Debrecen ellen, hiszen a bajnokság alapszakaszában idegenben 2-2-es döntetlent játszottunk velük, itthon ellenben 4-2-re diadalmaskodtunk. Reményeink szerint ezúttal is hasonlóan jól alakul majd számunkra a végeredmény!

Magyar Kupa Elődöntő
TFSE-11teamsports – DEAC (2024.05.11. 10:30)
Dr. Koltai Jenő Sportközpont, Budapest

Magyar Kupa Elődöntő
2F-BAU Tolna-Mözs – Salgótarjáni VSE (2024.05.11. 13:00)
Dr. Koltai Jenő Sportközpont, Budapest

Sok sikert lányok, hajrá TFSE!

Fotó: Borhi Mihály – TFSE
Forrás: MLSZ