Kosárlabda Női NBI/A

A Szekszárd otthonába látogatunk!

NB I.A-s női kosárlabdacsapatunk az 5. helyen álló TARR KSC Szekszárd otthonába látogat szombaton a válogatott szünetet követően. Lányaink azonos mutatókkal állnak, mint a tolnaiak, azonban az egymás elleni jobb mutató miatt előkelőbb (4.) pozíciót foglalnak el.

Hegedűs Péter tanítványai legutóbb a Vasas Akadémia ellen léptek pályára január 27-én, végül 62–48 arányban tudtak győzni hazai környezetben. A Szekszárd idegenben aratott nagy sikert a dobogó alsó fokát elfoglaló Pécs ellen, 68–74-re nyertek.

Még a 4. fordulóban játszottunk egymás ellen, az utolsó másodpercekig nyílt mérkőzésen végül 69–67 szerepelt az eredményjelzőn a mi nevünk mellett. Azóta minden „kötelező” mérkőzésünket sikerrel tudtuk venni, nem következett be botlás a menetelésünk során.

Ami ellenfelünket illeti november végén legyőzte őket az E.ON ELTE BEAC, azóta viszont jobban állnak. Hazai környezetben egyedül a Győr tudott feléjük kerekedni, vitathatatlanul jól szerepelnek a Szekszárdi Sportcsarnokban, ahol 2019-es feljutásunk óta 4/4 alkalommal győztek le minket.

Legeredményesebb játékosaik közül négyen is 10 pont felett átlagolnak: Monroe (17.7), Vojtulek (14.7), Westbeld (14.1), Boros (12.2). Ezen a héten érkezett a hír, miszerint korábbi játékosunk, a 24 éves Bernáth Réka Lengyelországból hazatérve hozzájuk igazolt. Látható tehát, hogy folyamatos erősítésen megy keresztül a patinás klub.

Lányaink közül többen betegséggel, sérüléssel bajlódnak jelenleg, így vélhetőleg nem tudunk teljes rotációval kiállni a KSC ellen. Csapatunknak ugyanakkor semmi oka sincs a búslakodásra, legfontosabb, hogy a rájátszásra mindenki egészséges legyen és teljes erőbedobással készülhessünk az ottani kihívásokra.

Az összecsapást a mindigTVgo-n keresztül nyílik lehetőség élőben követni.

Női kosárlabda NB I.A – 13. forduló
2024.02.17. (Szombat) – 18:00
TARR KSC Szekszárd – TFSE-MTK
Szekszárdi Sportcsarnok

Hajrá lányok, hajrá TFSE!