Futsal Női NBI

Megvan az első győzelem!

Az NBI-es bajnokságban játszó női futsal csapatunk a 3. fordulóban hazai pályán fogadták az újonc Budaörs csapatát. Lányaink eddigi mérlege két döntetlen volt, így a cél természetesen nem is lehetett más, mint az első győzelem megszerzése a Fáy utcai csarnokban. Érdekesség, hogy pest megyei ellenfelünk korábbi hat fő TFSE-s játékost is a keretében tudhat, ezzel egyfajta pikantériát adva a találkozónak.

Nem is kellett sokat várni az első nagyobb helyzetre, apró szépséghiba, hogy a vendégek számára adódott egy kihagyhatatlan helyzet, de szerencsére még sem sikerült gólra váltani a helyzetet. Hatalmas elánnal kezdtek a budaörsiek, felső lécről kipattanó labda, gyors kombinatív játék jellemezte a játékukat, de a lányaink fegyelmezetten és zártan védekezve állták a sarat. Azonban az ellenfelünk talált egy rést a pajzson és az 5. percben megszerezték a vezetést (0-1). A játék képe a későbbiekben nem igazán változott, sajnos veszélyesebb volt az újonc csapat, több helyzetet tudtak kialakítani, azonban kiváló kapusunk Ősz Csenge, bravúrt bravúrra halmozva tudta megakadályozni a további vendég gólokat. Aztán pont egy ilyen nagyobb védést követően egy gyors kontrából sikerült egyenlítenie lányainknak, nevezetesen Gruber Brigittának (1-1).

Félidőben: TFSE-SZERTARSPORT.HU – BUDAÖRS FUTSAL (1-1)

A játékunk képében sajnos a félidei szünet sem tudott áttörést hozni, ugyan a küzdés megvolt, mindenki maximumot tett bele, de nagyon kapkodva játszottak a lányok és ebből adódóan sok eladott labdánk is volt. Ennek meg is ittuk a levét, 2 percet követően ismét vezetéshez jutott a budaörsi gárda (1-2). Ez a gól pedig úgy tűnik, valamiféle vörös posztóként hatott lányainkra, elsősorban Folk Zsuzsira, aki egy hihetetlen szólót bemutatva áthámozta magát a védőkön, lepasszolta az alapvonalhoz, majd az első találathoz hasonlóan, ismét Gruber Brigitta volt eredményes (2-2). Ez a gól pedig végre meghozta az önbizalmát a csajoknak, akik be tudták szorítani a vendég együttest, viszont a budaörsiek továbbra is veszélyes helyzeteket tudtak kialakítani. Az utolsó 5 percre kanyarodva egyre pörgött fel a játék képe és érezhető volt, hogy egyik fél sem elégszik meg a döntetlennel, viszont felesleges kockázatot senki sem akart vállalni. Végül talán a rutin volt az, ami döntött, hiszen egy távolibb lövés után a meccsen először, sikerült megszerezni a vezetést. A gólszerző pedig nem más, mint a házi gólkirály és nem mellesleg csapatkapitányunk Pádár Anita (3-2). Ezt az előnyt nem engedtük ki a kezeink közül és végül sikerült megszerezni a szezon első győzelmét!

Végeredmény: TFSE-SZERTARSPORT.HU – BUDAÖRS FUTSAL (3-2)

A hölgyek a következő fordulóban, október 18.-án a Szekszárd otthonában lépnek pályára, 17:00-tól!

Hajrá Lányok!! Hajrá TFSE!!