Férfi NBII Futsal

Továbbra is jó úton haladunk!

Futsalos srácaink legutóbb két hete léptek pályára. Akkor az Érd csapatának otthonában tudtunk diadalmaskodni egy szoros végkimenetelű mérkőzésen. Soron következő ellenfelünk, a REAC-SISE csapata pedig szintén egy idegenbeli győzelemmel hangolt.

A múltkori találkozóhoz képest három helyen változott a kezdő ötösünk, ebből pedig kiemelendő a kapus poszt, ahol a Hidegkúti SC ellen védő, mindössze 19 éves Mészáros Bence ismét megkapta a bizalmat Csernai Gábor vezetőedzőtől. Apropó Csernai Gábor! Akik kilátogattak hétfő este a Fáy utcába láthatták, hogy Gabin is bizony meccs mez van és nem melegítő, szóval, ha úgy alakul, Szabó Zoli másodedző ő bevetésével is számolhatott.

Az összecsapást az előző kettőhöz hasonlóan nagyon élesen kezdték a fiúk, ennek pedig meg is lett az eredménye, hiszen már a 2. percben előnyhöz jutottunk Dudás Dánielnek köszönhetően (1-0). Sokáig viszont nem örülhettünk, mert három perccel később jött is a válasz (1-1). Az ezt követő 5-6 percben teljesen feje tetejére állt a meccs és a káosz kifejezés sem áll távol az igazságtól. Mindössze 2 perc leforgása alatt, négy gól is született! Először 2-1-re, majd 3-1-re is elmentünk, viszont mindkettő találatra volt sajnos vendég válasz (3-3). A játék irama a folytatásban sem változott igazán, de a következő gólig hat percet azért várni kellett, nevezetesen Sóvári Benedek juttatta vezetéshez a csapatot (4-3). A gólokból pedig a sok soha nem elég, pláne, ha TFSE-s szerzi azt, így Fodor Bálint is ki akarta venni a részét a gól lövésből, ami szerencsére sikerült is neki (5-3).

Félidő: TFSE-SZERTARSPORT.HU – REAC-SISE (5-3)

A második játékrészben némileg esett a színvonal, de persze ez betudható az első félidő nagy iramának is. Mind a hazai, mind a vendég gárda tudta, hogy ez a meccs még nem lefutott, így kellő alázattal és elánnal alakították ki a helyzeteket. Ennek ellenére ez a periódus inkább a játékvezetői tévedések és a miatta kialakuló heves viták és durvább faultok miatt marad emlékezetes. A gól viszont nem maradt el. Apró szépséghiba, hogy a vendég együttes talált a kapuba és ezzel egy góllal meg is közelítették a fiainkat (5-4). Persze nem kell őket féltenünk nem estek kétségbe, fegyelmezetten védekeztek és kellő hangsúlyt fordítottak a támadásokra is. Ahogy telt az idő és egyre kevesebb volt hátra, úgy került egyre nagyobb lépéskényszerbe a REAC- SISE csapata, akik a végén már a kapust is felvezényelték a támadásokhoz. Végül ez az érthető, bár rendkívül rizikós lépés jelentette a vendégek vesztét, hiszen egy gyors labdaszerzést követően egy az egyben rá tudtuk vezetni a labdát és húsz másodperccel a vége elött eldöntöttük a mérkőzést. A gólszerző pedig nem más, mint a bajnokság góllövő listájának a vezetője, Szalmás Zoltán.

Végeredmény: TFSE-SZERTARSPORT.HU – REAC-SISE (6-4)

A következő körben, október 12.-én hétfőn, Szigetszentmiklósra látogatnak a srácok. A Pest megyei csapat mérlege eddig egy győzelem és két vereség, szemben a mi három diadalunkkal és egy döntetlenünkkel. A találkozó 20:30-kor veszi majd kezdetét.

Hajrá Fiúk! Hajrá TFSE!