Férfi NBI Futsal

Megkezdődik az osztályozó párharc!

Ahogy azt a futball berkeken belül mondani szokás: „a mérkőzés mindig a lefújásig tart” – és nincs ez másként férfi futsalosainknál sem, annyi kiegészítéssel, hogy utóbbi gondolatot mi most a szezon relációjában értjük, ugyanis két találkozó van már csak vissza a szezonból, mégpedig a két legfontosabb a Nyíregyháza ellen.

A korábban beharangozottak szerint a Rubeola vagy a Maglód várt volna minket a rájátszásban, de egy szövetségi döntés következményében utóbbinak le kellett mondania az élvonalról szövögetett álmokról, így végül a – szezon első felében remeklő – Nyíregyházának maradt nyitva az NBI kapuja.

A nyírségiek hat győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel zárták a rájátszást, de a legfontosabb, hogy győztes összecsapással fordulhattak rá a számukra bónusz lehetőségként szolgáló rájátszásra. Sajnos ez nem mondható el a mieinkről, ugyanis az Aramis otthonában elszenvedett vereség volt a felső-ház záró akkordja, de az is tény, hogy közel egy hónapunk volt fizikálisan, illetve mentálisan is felkészülni erre a párharcra.

Az esélyeket és kilátásokat illetően megbízott vezetőedzőnk, Póta Balázs az alábbiakat mondta:

„Sokat készültünk a csapattal és átérezzük a mostani helyzetünk fontosságát. Az osztályozó mérkőzésekre, olyan mentális és fizikális állapotban kell megérkeznünk és úgy kell harcolnunk egymásért, illetve az egyesületünkért, hogy ne legyen veszélyben egy pillanatra se az NBI-es tagságunk.

Nyíregyházán kezdünk, az eredményeiket elnézve pedig stabil és jó csapat benyomását keltik, de úgy gondolom, ha mi hozzuk, amit tudunk, ki kell jönnie az osztálykülönbségnek. Ettől függetlenül gólgazdag és izgalmas meccsekre számítok, várjuk az összecsapást!”

Kérdésünkre azt is elárulta, hogy nincsenek hiányzóink, egyedül brazil légiósunk Two az, aki nem tart csapattal, mivel már nem tartozik a klubunk kötelékébe.

Előzetesen tehát bízhatunk a két gárda közti minőségbeli különbségben, azonban fontos látni azt is, hogy a hazaiaknak nincs igazán veszítenivalójuk, ami némileg bekavarhat a mieinknek.

A párharc első meccse 19:00-kor veszi kezdetét!

Hajrá srácok, hajrá TFSE!!