Férfi NBII Futsal

Meggyőző hazai siker

Férfi futsalosaink első hazai találkozójára tegnap este került sor a Hidegkúti SC ellenében. A most rajtoló 2020/21-es szezonban ismét a Vasas SC Fáy utcai ultramodern sportcsarnoka ad helyszínt női és férfi futsalosaink hazai mérkőzéseinek. A múltheti szezonnyitó „X”-et követően Csernai Gábor által vezérelt fiaink láthatóan megrázták magukat, és gőzerővel készültek az első győzelem megszerzésére.

A tegnap esti találkozóra kilátogató nézők a kezdő sípszótól fogva meggyőződhettek a sárga dresszes TFSE dominanciájáról. Futószalagon dolgozták ki a helyzeteket a fiúk, melyeket hamar (3. és 4. percben) gólra is váltott két 18 éves titánunk, előbb Szalmás Zoltán, majd Sóvári Benedek jóvoltából.

8 perc gólcsendet követően Fodor Bálint Dániel duplájának örülhetett a hazai publikum a 12. és 13. percben, amit egy váratlan vendégtalálat követett a 14. percben. A félidő eredményét Fodor állította be a 20. percben megszerezve ezzel önmaga harmadik, csapatunk ötödik gólját.

Félidőben: TFSE-Szertársport.hu – Hidegkúti SC 5-1

Lipl Noel tegnap is bűvölte a ladbát.

A második félidőre már szemmel láthatóan éledezett a vendég gárda, többször is sikerült veszélyes helyzeteket kidolgozniuk, melyeket fiatal kapusunk – Mészáros Bence – bravúrral hárított, olykor elképesztő mozdulatokat produkálva. Ha már fiatalság: két 18 éves játékosunk, két perc alatt 3 góllal bővítette a TFSE találatainak számát. Lipl Noel a 32. és a 33. percben, míg Szalmás a 34. percben rezgette meg a Hidegkút hálóját. A vendégek ezt követően újabb szépítő találattal alakították ki a végeredményt.

Végeredmény: TFSE-Szertársport.hu – Hidegkúti SC 8-2

Érdekesség, hogy gólszerzőink átlagéletkora a tegnapi este folyamán 19.5 év volt, ami a jövőre nézve is kifejezetten bíztató adat. A tegnapi keret életkorának középértéke mindösszesen 23,2 év.

Gratulálunk a fiúknak, akik ezzel a győzelemmel megmutatták, hogy eddigi álmaikat fel nem adva küzdenek továbbra is az élvonalba kerülésért. Ennek következő állomása lesz jövőhéten hétfőn a csapatunkat egy ponttal követő 5 Stars – Érdi VSE csapata idegenben, 20:30-tól az Érd Arénában.

Hajrá Fiúk! Hajrá TFSE!