Futsal Női NBI

Újra élesben!

Női futsalosainknak pontosan 196 napot kellett várni, hogy ismét tétmérkőzésen húzhassák fel a TFSE-s mezt és ott folytathassák, ahol még március elején egy magabiztos vendég diadal során abbahagyták.

Az új szezon számunkra hazai pályán kezdődött meg, a Vasas SC Fáy utcai csarnokában, az ellenfelünk pedig az ASTRA-HFC ÜLLŐ csapata volt, akik a csonka szezont a 3. helyen zárták, így mindenképp egy szoros összecsapásra volt kilátás.

Az első félidő ennek ellenére viszonylag pontatlan játékot hozott mindkét oldalról és egyik fél sem tudta igazán érvényesíteni a saját akaratát. Sajnos ennek a bizonytalanságnak ittuk meg a levét, amikor egy labdavesztésből adódóan a vendégek szereztek vezetést (0-1). Szerencsére Csernai Gábor lányai nem sokat törődtek ezzel és egy gyors kontra után, a visszatérő Kovács Szilvia egyenlített ki (1-1).

Félidőben: TFSE-Szertársport.hu – ASTRA-HFC ÜLLŐ 1-1

A szünetet követően, mindössze 18 másodperc után sajnos újra megszerezték az üllőiek a vezetést (1-2). A gól után a vendégek kezdtek rátalálni az ideális ritmusra és játékstílusra, sorra alakították ki a helyzeteket, amiket viszont kiváló kapusunk Ősz Csenge egytől-egyig bravúrral hárított. Vezetőedzőnk Csernai Gábor ki is kérte az időt, mert a szünetben megbeszélteket nem igazán sikerült a pályán megvalósítani. Azonban ez a kis szünet tökéletes volt arra, hogy rendezzék a lányaink a sorokat, ennek pedig egy parádés Pádár Anita féle kapáslövés lett az eredménye (2-2). Sokáig viszont nem örülhettünk, ugyanis szűk másfél perc múlva jött a válasz és egy öngóllal ismét a vendégeknél volt az előny (2-3). A hátralevő 8 percben folyamatosan alakítottuk ki a helyzeteket, de a befejezésnél nem voltunk elég pontosak. Amikor már mindenki elkönyvelte az üllői győzelmet, akkor jött újra a csapatkapitányunk Pádár Anita és 44 másodperccel a vége előtt kiegyenlített, ezzel pedig a végeredmény is kialakult.

Végeredmény: TFSE-Szertársport.hu – ASTRA-HFC ÜLLŐ 3-3

Összességében igazságos döntetlen született. Egy meccs után sok következtetést nem lehet levonni, viszont azt mindenképp ki kell emelni, hogy az igazán kiélezett szituációkban higgadtak tudtunk maradni.

A következő fordulóban szeptember 27-én vasárnap, a TOLNA-MÖZS csapata látja vendégül a TFSE-s lányokat.

Hajrá lányok! Hajrá TFSE!