Férfi NBII Futsal

Nem bírtunk az újonccal! BAK – TFSE 3:3

A két alakulat március óta nem lépett pályára tétmeccsen, így várható volt, hogy a feleknek időbe telik felvenni a bajnokság ritmusát.

Ellenfelünk – noha újonc az NBII-ben – masszív, jól felépített csapat látképét mutatta már első ránézésre is. Szervezett védekezéssel tudták biztosítani a 0:0-ás állást a mérkőzés első bő negyedórájában.

Vezetőedzőnk – Csernai Gábor – az egész mérkőzés során előszeretettel alkalmazott sorcserét, melynek eredményeként a félidő hajrájára frissebbek tudtunk maradni, és egy szépen kidolgozott helyzetet követően Dudás Dani góljával vezetéshez jutottunk. (0:1)

2 perccel később egy erőszakos letámadást követően Dudás újfent megrezgette a hálót, mi pedig újabb TFSE találatnak örülhettünk. (0:2)

A félidei sípszó előtt ellenfelünk szemfüles góllal zárkózott fel, és nem hagyta csapatunkat két góllal meglógni. (gólszerző: Kulik Renátó, 1:2)

Félidőben: 1:2

Kevesen gondolták a nézőtéren, hogy a második félidő elején egy váratlan egalizálásnak örvendhet a BAK csapata. (gólszerző: Kulik Renátó, 2:2)

Ellenfelünk védői és kapusa a második félidő első felében is sikeresen akadályozták meg helyzeteink gólra váltását. A következő találatra a mérkőzés hajrájáig kellett varni (33. perc), amikor egy aggresszív ki-ki párharcot követően Kocsi Henrik brilliáns asszisztját az így mesterhármast szerző csapatkapitány – Dudás Dániel váltotta gólra. (2:3)

Ezt követően magabiztosabbá váltak fiaink, és az utolsó 5 percben már több olyan egyéni megvillanást, csoportos akciót és védelmi bravúrt láthattunk (Andorka, Sóvári és Papp révén), amivel jelezték a fiúk, hogy a tavalyi gépezet kellő munkával és idővel ismét a megszokott kerékvágásban működhet.

A BAK csapata minden erejével egalizálni próbált a találkozó hajrájában, aminek a 39. percben meg is lett az eredménye, és Köntés Balázs góljával egalizálták és beállították a végereményt. (3:3