Egyetemi sport Futsal

Futsal MEFOB körkép!

A tavalyi esztendővel ellentétben, ebben az évben szerencsére sikeresen el tudtak kezdődni a Futsal MEFOB küzdelmei. Az idei kiírásban a hölgyeknél hét, a férfiaknál pedig tizenhat felsőoktatási intézmény csapata adta le a nevezését, köztük a Testnevelési Egyetem csapatai is.

A hölgyek versenyének a lebonyolítását tekintve, abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy címvédőként kiemelésre kerültünk, így automatikusan a négyes döntő résztvevői vagyunk! A Final Four mérkőzésire június 10. és 11. között kerül sor a Ludovika Arénában, ahova rajtunk kívül az ELTE, a Pécsi Tudományegyetem és az Eszterházy Károly Egyetem csapatai jutottak be. Az elődöntőben a pécsiek ellen lépünk majd pályára, bízva abban, hogy sikerül ismét a döntőbe jutnunk, majd megvédeni a címünket!

A női torna menetrendje:

2021. június 10. (csütörtök):

11:00 – 12:30 1. női elődöntő

Testnevelési Egyetem – Pécsi Tudományegyetem

15:15 – 16:45 2. női elődöntő

Eötvös Loránd Tudományegyetem – Eszterházy Károly Egyetem

2021. június 11. (péntek):

10:00 – 11:30 Női bronzmérkőzés

14:00 – 15:30 Női döntő

Férfi csapatunk a 2. fordulóban csatlakozott a küzdelmekhez, az ellenfél pedig a Miskolci Egyetem gárdája volt. Az odavágóra június elsején Miskolcon került sor, ahol 7–4-es arányban vereséget szenvedtünk.

Végeredmény: Miskolci Egyetem – Testnevelési Egyetem 7–4

A csapat tagjai: Barsi János, Gényi Dávid, Varga Ferenc, Pump Szabolcs, Németh Gábor, Szekeres Marcell, Dósa Attila, Nemes Martin, Váczi Dániel, Szabó Erik

Góllövőink: Gényi Dávid, Szekeres Marcell, Nemes Martin, Váczi Dániel

A visszavágó három nappal később került megrendezésre, ahol sajnos ismét nem tudtuk győztesen elhagyni a pályát, így a 2. fordulóban véget ért fiaink számára a MEFOB.

Végeredmény: Testnevelési Egyetem – Miskolci Egyetem 2–4

A csapat tagjai: Szabó Zsombor, Pusztai Dávid, Varga Ferenc, Petró Balázs, Pósa Attila, Pump Szabolcs, Nemes Martin, Gényi Dávid, Borsi János

Góllövőink: Szabó Zsombor, Petró Balázs