Egyetemi sport Kézilabda

Sikeres szereplés a kézilabda MEFOB-on!

Az idei esztendőben immáron hetedik alkalommal adott otthont a Széchenyi István Egyetem a Magyar Egyetemi– Főiskolai Bajnokság kézilabda döntőjének.

A győri nagydöntőbe mind a hölgyeknél, mind a férfiaknál 6-6 csapat jutott be, köztük a Testnevelési Egyetem csapatai is.

A lebonyolítást illetően a hat csapat két darab hármas csoportba lett beosztva. A csoportkört követően a harmadik pozícióban zárók az 5. helyért, a másodikak a 3. helyért, a csoportgyőztesek pedig a bajnoki címért küzdhettek meg.

Lányaink a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, illetve a Széchenyi István Egyetem csapatával kerültek egy csoportba. Elsőként a BME ellen léptünk pályára és meggyőző fölénnyel, 19-40-es arányban múltuk felül ellenfelünket. A második találkozón a házigazda győriek ellen ismét magabiztos győzelmet arattunk. Ennek a két sikernek köszönhetően megnyertük csoportunkat. A továbbiakban készülhettünk az Eszterházy Károly Egyetem elleni döntőre.

Az egri csapat hozzánk hasonlóan hibátlanul abszolválta a csoportkör mérkőzésit. 2 győzelemmel, +26-os gólaránnyal végeztek csoportjuk élén, így a két legerősebb együttes vívhatott meg a bajnoki címért. A döntőben az eddigiekhez képest ugyan nehezebben, de összességében meggyőző játékot mutatva, öt gól különbséggel győztük le az Eszterházy Károly Egyetemet, tehát a mi lányaink lettek a 2021-es évi MEFOB bajnokai!!

A csapat tagjai: Szijártó Helga, Varga Panni, Imrei Réka, Sári Júlia, Csóka Eszter, Hornyák Ágnes, Rácz Alma, Zsigmond Vivien, Stachó Vivien, Fekete Bozsana, Kiss Gabriella, Vártok Ramóna, Kovalcsik Jázmin, Polgár Rebeka, Nonn Dorottya, Ragó Rebeka
Csapatvezető: Herbert Krisztián, Szabó József

Férfi csapatunk Pécsi Tudományegyetem mellett a Neumann János Egyetem csapatával került egy csoportba. Lányainkhoz hasonlóan a srácok is hatalmas fölénnyel abszolválták a csoportkör küzdelmeit, hiszen a pécsieket húsz, a kecskemétieket pedig egy híján húsz góllal vertük meg, így bizakodóan várhatták a Debreceni Egyetem elleni döntő összecsapást. A fiúk lendülete szerencsére kitartott és végül 34-28-as arányban diadalmaskodtak a fináléban!

A csapat tagjai: Szász Bálint, Major Dávid, Halász Levente, Sipeki Levente, Osgyán Bence, Herpai Ágoston, Simon Márton, Ludvig Benedek, Bíró Balázs, Szrnka Levente, Galbos Kristóf, Kollonay Zoltán, Merkovszki Pál, Punyi Patrik, Konkoly Áron, Németh Tamás
Csapatvezető: Datzuk Péter

A csapatok sikerei mellett mindenképpen ki kell emelni Halász Leventét, aki 34 góljával a legeredményesebbnek bizonyult az egész torna során, illetve férfi csapatunk edzőjét Datzuk Pétert, akit a hatos döntő legjobb edzőjének választottak!

Hatalmas gratuláció mind a hölgyeknek, mind az uraknak!

Hajrá TFSE!!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!