Férfi NBII Futsal

Zsúfolt lelátó előtt váltunk bajnokká!

A hétfői napon került sor az NBII Nyugati Csoport felsőházi rájátszásának utolsó fordulójára. Az már korábban eldőlt, hogy fiaink megnyerték a bajnokságot és ezzel együtt kivívták az NBI-be való feljutás jogát!

A szezon utolsó mérkőzésére a Gabányi László Sportcsarnokban került sor, ahol közel 150 néző fogadta a srácokat, így minden adott volt az ünneplésre és a szezon méltó lezárására.

Már nagyon hiányoztak a szurkolóink…

A záró fordulós ellenfelünk az a REAC volt, aki ellen legutóbb 11 gólos győzelmet arattunk. Az összecsapásnak külön pikantériája is volt, hiszen a rákospalotaiaknak elérhető távolságban volt a dobogó, ebből adódóan joggal várhattak egy izgalmas párharcot a mérkőzésre kilátogató szurkolók.

Ennek megfelelően bátran és kezdeményezően léptek fel a vendégek. Több nagy helyzetet is kialakítottak, azonban gólig nem jutottak el. A kezdeti gólcsendet a 13.percben Dudás Dániel gólja törte meg, aki egy zseniális passzt kapott a bal szélről és közvetlen közelről juttatta a labdát a hálóba! (1-0)

Dudás Dániel kapitányhoz méltóan, ezúttal is a csapat húzóembere volt!

A következő találatra szerencsére már nem kellett sokat várni, Kiss Gábor egy kontratámadás során végig szlalomozta a vendég védelmet és megszerezte a második gólunkat. (2-0)

Kiss Gábor szólója alighanem a mérkőzés egyik legszebb megmozdulása volt.

A félidő hajrájában ugyan sikerült szépítenie a REAC csapatának, ámde sokáig nem hagytuk örülni őket, ugyanis Sóvári Beni elképesztő sebességgel futott meg a szélen és növelte ismét kétgólosra az előnyt. (3-1)

Sóvári Beni a REAC védőinek gyűrűjében.

A folytatásban több találat már nem esett, így bizakodóan várhattuk a második játékrészt.

Félidő: TFSE-SZERTARSPORT.HU – REAC-SISE (3-1)

A szünetben került sor a TFSE futsal szakosztályának U11-es, illetve U13-as csapatának az ünnepélyes díjátadására, hiszen mindkét csapat második helyen zárt a saját versenysorozatában!

Csillogó szemek, hatalmas boldogság: legifjabb futsalosaink örömünnepe!

A második félidőt sokkal magabiztosabban kezdtük, aminek gyorsan meg is lett az eredménye, Szentjóby Krisztiánnak köszönhetően újabb találatot jegyezhettünk fel. (4-1)

Szentjóby Krisztián ismét nehéz feladat elé állította az ellenfél játékosait.

Az utolsó 10 percre kanyarodva elkezdte a felzárkózást a REAC. A 34. percben Boros Dávid szépítő találata adott számukra némi okot a bizakodásra. (4-2) Természetesen mi igyekeztünk az efféle elképzeléseket minél hamarabb szerte foszlatni, ami Fritz Balázs hatalmas góljának hála sikerült is (5-2).

Fritz Balázs egy bődületesen nagy góllal zárta a szezont!

Ezt követően a 36. majd a 39. percben is betaláltak a vendégek, végül 11 másodperccel a lefújás előtt egy szerencsésen megpattanó labdának köszönhetően sikerült kiegyenlíteniük. Az eredményen senki sem búslakodott, hiszen mindenki már az ünneplésre várt legbelül.

Végeredmény: TFSE-SZERTARSPORT.HU – REAC-SISE (5-5)

Itt van! Megcsináltuk!

A szezont döntetlennel zártuk, de legfontosabb, hogy megnyertük az NBII-t és ezzel együtt bebiztosítottuk a helyünket az élvonalban! Hihetetlen számunkra is, de a következő idényben már a legnagyobbak között indulhatunk el…

A régóta várt pillanat. Bajnokok lettünk!!!