Férfi NBII Futsal

Kétgólos hátrányból tudtunk fordítani!

Férfi futsalosaink egy korábbi, egész pontosan a 12. fordulóból elmaradt mérkőzést pótoltak a február 19-én péntek este a BAK együttese ellen. A szintén fővárosi alakulat ellen legutóbb az 1. fordulóban találkoztunk, akkor egy rendkívül kiélezett mérkőzésen 3-3-as döntetlent értünk el. A cél pedig ezúttal sem lehetett más, mint a három pont megszerzése!

A találkozót ennek szellemében kezdtük, bár a vendég együttes gyakorlatilag az első másodperctől kezdve a védekezésre állt rá, így más választásunk nem is igazán volt.

Arra számítani lehetett, hogy a védekezésre helyezett fókusz mellett a kontratámadásokra tevődik a hangsúly és ez annyira jól működött nekik, hogy kétszer is komoly ziccerbe kerültek, de szerencsére kapusunk Laucsek Andris résen volt.

Az 5. percben aztán a saját fegyverüket sikerült ellenük fordítani és a lényegesebben nagyobb gyorsaságunkat kihasználva Szalmás Zoli révén megszereztük a vezetést! (1-0)

A mély merítési lehetőségünkkel élve a már megszokott, körülbelül három percenkénti sorcserékkel játszottunk, de a vendégcsapat nagyon magabiztosan állta hátul a sarat és aztán a 14. percben kis tudtak egyenlíteni. (1-1)

Csernai Gábor vezetőedzőnk ki is kérte az időt, mert láthatóan nem volt elégedett a pályán mutatott játékkal. Az időkérés után a bajokat azonban tovább tetézte, hogy a vendégek a vezetést is megszerezték, amire sajnos a félidő hátralévő részében nem tudtunk válaszolni, annak ellenére, hogy igen komoly nyomás alá helyeztük őket.

Félidő: TFSE-SZERTARSPORT.HU – BAK (1-2)

A második félidőre vizionálható agresszív kezdés rögtön az elején tanúbizonyságot nyert, de egész egyszerűen nem tudtunk mit kezdeni a vendégcsapat fegyelmezett védekezésével. Elég nagy pofonként ért minket, amikor aztán a 25. percben tovább tudta növelni az előnyét a BAK.

Szerencsére a fiúk nem estek kétségbe és rögtön a középkezdés után sikerült szépítenünk, aminek nagyon nagy jelentősége lett a későbbiekben, hiszen rá két perccel már ki is tudtunk egyenlíteni Kocsi Henrik találatával.

A csapatok játékfelfogása sokat nem változott a későbbiekben, de a vendégeken valamelyest kezdtek látszódni a fáradtság jelei és egyre inkább kezdett eldurvulni a játékuk. A tartásunkat viszont meg tudtuk őrizni és a 34. percben a találkozón először megszereztük a vezetést, a gólszerző Kiss Gábor. (4-3)

Az utolsó percekben igencsak felgyorsultak az események és ahogy az várható volt a 38. percben a vendégek nem úszták meg piroslap nélkül, ezt pedig könyörtelenül ki is tudtuk használni és a 40.percben egy újabb gólt szereztünk, amire ugyan a vészkapusos szisztémát alkalmazó vendégeknek volt válaszuk, de az utolsó szó ismét a miénk maradt és Fritz Balázs átemelésével kialakult a végeredmény!

Végeredmény: TFSE-SZERTARSPORT.HU – BAK (6-4)

Ennek a győzelemnek köszönhetően már 7 ponttal vezetünk a tabella 2. helyén álló Haladás együttese előtt és ennek fényében készülhetünk a hétfői PTE elleni összecsapásra!

Hajrá Fiúk!!

Hajrá TFSE!!