Kézilabda Női NBII

Győzelem a rangadón, karnyújtásnyira a dobogótól!

Hosszú évek óta vágytunk olyan teljesítményre kézilabda fronton, amilyet idén az NBII Déli csoportjában brillírozó női csapatunk nyújt. A TFSE idén eddig minden mérkőzésén, minden ellenféllel szemben egyenrangú játékerőt (ha nem jobbat) képviselt. Nem volt ez másként a legutóbbi fordulóban sem, ahol a közvetlen rivális ENUSE látogatott hazai pályánkra, a SOTE sporttelepre.

A találkozó előzetesen a hétvége rangadójának ígérkezett. A kezdő sípszót követő pillanatokban már érezni lehetett a feszültséget és a tét méretét, hiszen aki ezen a napon győzelemmel zár, az még jobban bebiztosítja a helyét az élmezőnyben. Az első tíz percben ehhez mérten egymásnak is rontottak a felek, nagyobb különbség nem alakult ki, örömünkre végig a TFSE neve mellett szerepelt az előny.

15 perc elteltével a lányaink négy góllal vezettek már, de a vendég gárda ekkor sem adta fel, harcosan küzdöttek ahogyan csak tőlük telt. Ebben az évadban már többször méltattuk csapatunk rendezett és hatékony védekezését, ezen a napon azonban a játékvezetés ítéletei ezt némileg gátolták. Történt ugyanis, hogy a bírók 19 kétpercest osztottak ki a mérkőzés során, ebből 12 ítélet ellenünk szólt.

Az első félidő hajrájában közelebb tudott zárkózni az ENUSE, 16–14 szerepelt az eredményjelzőn a pihenő során. A második etap még kiélezettebb képet festett, egy perc sem volt, amikor egy gólnál nagyobb különbség adódott volna a felek között. Összességében az ENUSE kezdte jobban a félidőt, de lányaink hamar váltottak és visszavették az irányítást. A találkozó hajrájában még mindig nyílt volt a küzdelem, 23–23-al fordultunk az utolsó szűk tíz percre.

Nyolc perccel a meccs vége előtt váratlan iramváltást tapasztalhattunk mindkét oldalon. Alig több, mint fél perc alatt négyszer rezzent a háló, kétszer a vendégeknél és kétszer nálunk. A korábban is írt véleményes játékvezetés „eredményeként” az 52., illetve az 53. perctől nélkülöznünk kellett két kulcsjátékosunkat (Manczal Dórát és Béres Esztert). Csapatunk egységét még a két piros lap sem törte meg, egy emberként harcoltak tovább a lányok. Utolsó két gólunkat csapatkapitányunk, Nonn Dorottya, illetve a norvég légiós, Hauff Silje szerezték, de még ekkor is volt hátra szűk három perc.

Herbert Krisztián tanítványai tudták, hogy ilyen állásnál nem hibázhatnak védekezésben és ezt maximálisan meg is valósították. Balázs Réka többször is mesterien hárított, védőink fala pedig áttörhetetlennek bizonyult. Ugyan két időkérés és egy időn túli szabaddobás is tűzdelte az utolsó pillanatokat, gól nem született és lányaink a szezon eddigi legküzdősebb mérkőzésén győzelemmel zártak.

Végeredmény:
TFSE – ENUSE
28–27 (16–14)

Ezzel a sikerrel immáron a 4. helyen áll a TFSE. A folytatásban két mérkőzés vár lányainkra alig négy nap leforgása alatt. November 10-én, szerdán az Érd U22-es (8. helyezett) csapata otthonába látogatunk, míg 14-én, szombaton Kunszentmiklósra utazunk, ahol a 11. helyezett Miklós KC fogad minket. Ha sikerrel vesszük az előttünk lévő akadályokat, dobogón állhatunk a folytatásban!

About the author

Borhi Mihály

1 Comment

Click here to post a comment
  • […] Női kézilabdacsapatunk egészen elképesztő formát mutat mostanság! Lányaink zsinórban harmadik találkozójukat is megnyerték, aminek köszönhetően elérhető közelségbe került a dobogó. Legutóbb az ENUSE együttesét tudták két vállra fektetni a lányok, a végletekig kiélezett harcot hozó összecsapáson egy góllal bizonyultak jobbnak ellenfelükné… […]