Egyetemi sport Futsal

Ezüstérem a Futsal MEFOB-on!

Forrás: Gyüre Balázs (ELTEOnline)

Az idei esztendőben MEFOB Final Four küzdelmeinek a Ludovika Aréna adott otthont. A hölgyek és a férfiak elődöntői a csütörtöki napon, a helyosztók pedig a pénteki napon kerültek megrendezésre.

A résztvevő csapatok között ott volt egyetemünk női csapata is, akik – mint a sorozat legutóbbi győztese – egyből a legjobb négy közé jutottak. Rajtunk kívül még a Pécsi Tudományegyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és az Eszterházy Károly Egyetem csapata vívta ki a négyes döntőben való szereplés jogát. A döntőbe, illetve a címvédéshez vezető úton az első feladatot a pécsiek elleni elődöntő jelentette.

A pécsi lányok eléggé foghíjasan, mindössze 1 cserével érkeztek a mérkőzésre, így a továbbjutó kiléte gyakorlatilag a találkozó elején eldőlt. Csapatunk amellett, hogy jóval nagyobb kerettel állt ki, több NBI-es játékost is a soraiban tudhatott.

Krár Edina és Tatai Orsolya góljaival rögtön az elején el tudtunk lépni a pécsiektől, amire még Eigner Eszter ugyan tudott válaszolni, viszont ezt követően egy magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a lányaink esélyt sem hagyva az ellenfélnek. Végül 8-3-as arányban sikerült felülmúlnunk a baranyai együttest, így ismét harcba szállhatunk az Egyetemi és Főiskolai bajnoki címért!

Krár Edina megállíthatatlan volt a Pécs ellen. Forrás: Gyüre Balázs (ELTEOnline)

Végeredmény: TE – PTE 8 -3

TE: KrischnerKardosi, Krár, Szalisznyó, Méhes, Hajagos-Tóth, Fehér, Váradi, Tatai

Gólszerzők: Krár 3, Váradi 2, Kardosi 1, Tatai O. 1, Fehér 1

A másik elődöntőben az Eötvös Loránd Tudományegyetem és az Eszterházy Károly egyeteme csapott össze, ahol a mieinkhez hasonló meggyőző fölénnyel jutott tovább az ELTE alakulata, így a két pesti egyetem készülhetett a mindent eldöntő mérkőzésre!

A pihenésre és az ellenfélből való felkészülésre volt elég idejük a lányoknak, hiszen a döntőre másnap délután került sor.

Igen komoly presztízsharcra volt kilátás, hiszen a női egyetemi futsal két zászlóshajója csapott össze. Ennek megfelelően az elejétől kezdve komoly iramban futballoztak a felek és több komoly helyzetet is sikerült kialakítani mindkét oldalon. Az első találatra a 3. percig kellett várni, Haraszti passza után Rigó szerzett vezetést az ELTE csapatának. A válaszra szerencsére nem kellett sokat várnunk, hiszen Kardosi használta ki az ellenfél védelmének hibáját és egy csodaszép góllal egyenlített. A félidei pihenőre azonban 3-1-es hátránnyal mentünk, hiszen Csáki – Zeke mellett Harasztinak is volt egy megvillanása.

A második játékrész elején viszonylag hamar tudtunk szépíteni, viszont innentől kezdve sajnos nem volt esélyünk meccsben maradni. Az ELTE roppant meggyőző játékkal végül magabiztosan nyerte meg a mérkőzést, ezzel együtt pedig az Egyetemi és Főiskolai bajnoki címet is.

Végeredmény: TE – ELTE Budapest 2-7

TE: Krischner – Kardosi, Krár, Szalisznyó, Ménes, Hajagos-Tóth, Fehér, Váradi, Tatai

ELTE Budapest: Móczik – Pinczi, Rigó, Gelb, Králik, Haraszti, Tagyi, Tatai K., Scharek, Drexler, Csáki-Zeke

Gólszerzők: Haraszti 2, Rigó 1, Gelb 1, Scharek 1, Králik 1, Pinczi 1 ill. Kardosi 1, Krár 1

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!