Egyetemi sport

MEFOB győztes az ultimate frizbi csapatunk!

Győrben rendezték az idei ultimate frizbi MEFOB-ot, melynek házigazdája a Széchenyi István Egyetem volt.

A megmérettetésre hét egyetem nyolc csapata nevezett, köztük a Testnevelési Egyetem is. Az idei kiírás úttörőnek számított, hiszen itt került első ízben lebonyolításra a sportág nagypályás, hét a hét elleni verziója. A nevezetteket két csoportba osztották be, ahonnan a címvédő Corvinus, a többszörös bajnok Testnevelési Egyetem, a házigazda Széchenyi Egyetem és a BME csapata jutott be az elődöntőbe, ahol nagy csatában rajtunk kívül az SZE biztosította be a helyét a fináléban. Ehhez a hazaiaknak a Corvinust, míg nekünk a BME-t kellett legyőznünk!

A helyosztók közül elsőként jöhetett a bronzmérkőzés, ami sok izgalmas pillanatot hozott. A tavalyi győztes Corvinus a BME-vel csapott össze. Szoros küzdelemben végül 6:4-re a műegyetem alakulata diadalmaskodott, így a tavalyi hatodik hely után ezúttal felállhattak a dobogóra.

A bronzcsata után pedig következett a döntő, ami ugyan kevésbé volt izgalmas, mint a kisdöntő, de ez minket aligha zavar, hiszen magabiztosan 8:1-es arányban sikerült felülmúlnunk a házigazda győrieket, így ismét sikerült elhódítanunk a MEFOB elsőséget!

Mindenképp ki kell emelnünk, hogy a házigazda Széchenyi Egyetem először indult az ultimate frizbi MEFOB-on, és rögtön döntőbe is jutott, ami a többi egyetem csapatának is inspiráló lehet. Ennek kapcsán Erdősi Zoltán, a Magyar Repülő Korong Szövetség elnöke fejtette ki gondolatait a Győr Plusz Tv-nek:

A Széchenyi István Egyetemen ebben a tanévben indult el a frizbi oktatása önálló tantárgyként, és a rekreáció szakos hallgatók között olyan népszerű lett, hogy egy nagyjából húsz fős bő keret a mai napig részt vesz az egyetemi sportklub heti két edzésén, és emellett elindultak az országos bajnokságban is, jelenleg az ötödik helyen áll a csapat. Az ott felszedett nagypályás rutin most a MEFOB-on kamatozott.

Az érmeket Radnóti Ákos alpolgármester adta át, aki hangsúlyozta, hogy Győr városa kész segíteni az egyetemet a minél színvonalasabb MEFOB megrendezésében: „Ez most még egy kevésbé ismert sport, de talán pont ezért kell népszerűsíteni. Az elmúlt időszakban Győr több Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságoknak volt a házigazdája. A kosárlabda-, a kézilabda- és az atlétikai döntőt is városunk rendezhette, ami jól mutatja, hogy a Széchenyi István Egyetemen a sportélet is kiválóan működik. Egészen biztos vagyok abban, hogy a Győri Önkormányzat a jövőben is támogatni fogja az ilyen sportrendezvényeket..” – mondta Radnóti Ákos a Győr Plusznak.

A Magyar Repülő Korong Szövetség elkötelezett az egyetemi ultimate frizbi népszerűsítésében. Ennek kapcsán az a célkitűzés fogalmazódott meg, hogy a sportág kerüljön be a 2024-es Európai Egyetemi Játékok programjába, amelynek a Debreceni és a Miskolci Egyetem lesz a házigazdája!

Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!