Kajak-Kenu

Éremeső a győri Maraton OB-n!

Kajak-kenu szakosztályunk május 27-28-án Győrben képviseltette magát a Maraton Országos Bajnokság 10 km-es versenyszámaiban. A TFSE 3 induló egységgel érkezett, melyek közül mindegyik éremmel zárt.

Időrendben haladva a szombat reggeli férfi kajak egyes 10 km nyitotta számunkra a sort, ahol Borhi Mihály volt érdekelt. Versenyzőnk jól kapta el a rajtot, így az élbolyba került a kezdeti helyezkedést követően. 2-3 km után már szétszakadt a mezőny, melyben sportolónk magabiztosan haladt a második helyen. Félő volt, hogy a 3-6. helyen közösen haladó versenyzők beérik az addigra már egyedül kajakozó Borhit, de az addig megszerzett előnnyel jól gazdálkodva végül sikerült megkaparintani az ezüstérmet.

Vegyespárosokról szólt a délután, ahol toronymagas esélyest adhattunk a mezőnynek Pál Lili és Czuffer Attila személyében. A TFSE két kiválósága csodálatos dinamikával haladt együtt a kezdettől fogva. Pazar tempót diktálva tudtak rajt-cél győzelmet aratni Győrben, közel 5 perc előnnyel zárva. Sportolóink ezzel megszerezték a TFSE első aranyérmét a hosszútávú versenysorozatok történetében.

Másnap érkezett a férfi K2 10 000 méteres táv, ahol Czuffer Attila és Borhi Mihály tavalyról már jól bevált duóként csorgott a startvonalra. A három TFSE-s szám közül ez a verseny hozta a legkiélezettebb csatát, ugyanis a rivális Oroszlány párosával a rajttól kezdve ádáz küzdelmet folytattak a fiúk. Eleinte három páros haladt egymás mellett, de a Nagymaros egysége az első forduló után „kiszállt” az aranycsatából. 9800 méteren át forgott a két élen álló hajó (TFSE, OKSE), a finish előtti utolsó vezetés a mieink neve mellett szerepelt, majd a záró 200 méterre újabb sebességi fokozatot vettek a fiúk, amivel 2.6 mp előnyt tudtak kovácsolni és bő egy hajó különbséggel győzték le az ellenfelet, megszerezve ezzel egyesületünk újabb aranyát.

A TFSE tehát 3 számban 3 érmet gyűjtött, amivel a népes éremtáblázat 14. helyén zárt (46 éremszerző csapat közül).

Gratulálunk a szakosztálynak, így tovább!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!