Kajak-Kenu

Következik a II. Válogató kajakosaink számára!

Havasi Gergő és Nyerges Áron is vízre száll a II. Felnőtt és U23 EB, VB Válogató versenyen Szegeden június 15-17. között. Összesen 5 számban szoríthatunk a fiúknak, akik csütörtöktől szombatig mérik össze erejüket Magyarország legjobbjaival. A tét nem kisebb, mint az idei év legnagyobb felnőtt és korosztályos világversenyeire való kijutás.

Elsőként Nyerges Áronért szoríthatunk, aki Tomatás Péterrel alkot ismét párost K2 500 méteren. Mindkét versenyző U23-as korú, így a felnőttekkel összevont mezőnyben arra is érdemes majd figyelnünk, hogy korosztályukra lebontva miként zárnak. Nem lesz könnyű dolga a mezőnynek, ugyanis 3 kőkemény előfutamon át vezet az út a döntőbe. Nyerges Áronék a III. előfutamban indulnak 09:58-kor, ahol korosztályos vb érmeseken keresztül kerülhetnek a döntőbe, amennyiben az első 3 hely valamelyikén zárnak. A szám fináléja 16:53-kor kerül megrendezésre. A fiatal egység nem tudott döntőbe kerülni az első válogatón.

Havasi Gergővel kezdjük a második napunkat, 28 éves sprinterünk a szívéhez oly közel álló K1 200 méteres számban próbál szerencsét 09:40-től. Itt is három előfutamos mezőnyt láthatunk, ahonnan a legjobb 3 vívja ki a döntőben való részvételt. Gergőre nem vár könnyű feladat, hiszen kemény rajtrácson indul, de nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a fináléban szeretne zárni sportolónk, minél jobb eredménnyel. A döntő 15:45-től veszi majd kezdetét. Gergő az első válogatón 6. helyen végzett ebben a számban.

Ugyanúgy pénteken rendezik 09:55-től a korábban még olimpiai számként ismert férfi K2 1000 métert, melynek I. előfutamában Nyerges Áron és Tomatás Péter próbál majd beférkőzni a legjobb 4 közé (még az 5. hellyel is esélyük lehet a döntőre). Nagyon magas színvonalra számíthatunk már az előfutamtól kezdve, mivel több olyan dúó is lapátot ragad, mely korábban már többször is méltó módon képviselte hazánkat rangos világversenyeken. Délután 15:10-kor rendezik a szám döntőjét.

A záró nap délelőttjén azonos számban láthatjuk sportolóinkat, akik 500 méteres előfutamokban állnak majd rajthoz. Áron a II. előfutamban, Gergő pedig a III. előfutamban indul. Összesen 53 fő áll rajthoz ebben a számban (6 előfutamot rendeznek), így a továbbjutás szisztémája az alábbiak szerint alakul: minden előfutam 1-4. helyezettje, továbbá a három legjobb időt elérő 5. helyezett továbbjut a középfutamba. Ezt követően 3 középfutamot rendeznek 11:30-tól kezdődően, ahonnan az 1-3. helyezettek kerülnek a 15:07-kor startoló „A” döntőbe. A nap zárásaként Nyerges Áron szerencsét próbál még a K1 5000m mezőnyében, ahol várhatóan 23 versenyző rajtol el 17:20-kor.

A folyamatosan frissülő részletes rajt és eredménylistát ITT érhetitek el.

Hajrá fiúk, hajrá TFSE!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!