Férfi NBII Futsal

Elveszített veretlenség és kiélezett harc a feljutásért!

Férfi futsalosaink a női csapathoz hasonlóan, az első helyen volt kénytelen abbahagyni a tavalyi szezon küzdelmeit, de míg a hölgyeknél a bajnoki cím úszott el, a fiúknál már a felső házi rájátszásban a feljutás került ki a kezeink közül.

A 2020/2021-es szezont egy döntetlennel kezdték a srácok, majd hazai pályán egy kiütéses 8-2-es győzelmet arattak a Hidegkúti SC ellen. Nem ez volt az egyetlen nagy arányú győzelmünk, hiszen az ELTE-BEAC kilenc kapott góllal távozott tőlünk. A gólerősségünket bizonyítja az is, hogy minden meccsen legalább 3 gólt lőttünk, meccsenként átlagosan pedig 5.8-at.

Az pedig külön öröm és egyben segítség is, hogy ezeket a gólokat nyolc különböző játékos szerezte, így nincs akkora teher egy-egy játékoson és joggal hangozhat el a csapatmunka kifejezés is.

A srácok eddigi mérlege hat győzelem, két döntetlen és egy vereség, amellyel a tabella 3. helyén állnak, de két mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint a listavezető Haladás. Az egyik ilyen halasztott mérkőzés pont a vasi együttes ellen lesz majd, ami döntő jelentőségű is lehet a feljutást illetően.

Az izgalmak tehát adottak, bízunk a srácokban és a minél jobb szereplésben.

A szezon mögöttünk és előttünk álló részéről, illetve a célokról pedig a TFSE futsal szakosztályának vezetőjét, Sztranyovszky Márkot kérdeztük: „A nyáron ért sokk, hogy nem indulhatunk az NB1-ben, sajnos rányomta a bélyegét a csapat őszi szereplésére, de bízom abban, hogy tavasszal ezt már ténylegesen magunk mögött tudjuk hagyni. Annak ellenére, hogy a srácok közel másfél év után kaptak ki először, a mutatott játékkal nem mindig vagyunk elégedettek, de a legnagyobb hiányérzetem azonban az egyéni teljesítményeket illetően van. A másik fontos dolog a helyzetkihasználás. Mind a lányoknak, mind a fiúknak erre nagyon oda kell figyelniük, mert ezen múlik egy-egy meccs kimenetele és a tavasz során már a döntetlenek sem igazán fognak beleférni, ha a bajnoki cím és a feljutás a tét.

E sorokat olvasva pedig nem is kívánhatunk mást, mint sok sikert és erőt, hogy ezek a célok meg tudjanak valósulni!!

Hajrá fiúk!!

Hajrá TFSE!!