Férfi NBII Kosárlabda

Éljük át újra!! #2

A befejezett szezon miatt most meccsbeszámolók és értékelések helyett visszatekintünk a mögöttünk álló szezonra, avagy újra átéljük azt. A legutóbbi alaklommal már felidéztük az első öt őszi találkozót, így most a következő ötön van a sor.

A 6.fordulóban a listavezető Dunaharaszti MTK csapatát fogadtuk a katlanunkban. Ugyan végig az üldöző szerepe hárult a srácokra, de egészen az utolsó negyedig tudtuk őrizni az 5 pontos különbséget. Sajnos a negyedik negyedben a vendég csapat tudott újat húzni és végül bebiztosították a győzelmet. A végeredmény 58-75. A csapat húzóemberei Szabó Domokos Mátyás (12/3), Kovács Martin (11/9) és Világi Kristóf (11/3) voltak.

A következő héten ezúttal idegenben lépett pályára a csapat a KKS DSE gárdájával szemben. Az egész találkozó során fej-fej mellett haladt a két alakulat, viszont most sikerült az utolsó játékrészben is megvalósítani az elképzeléseinket és végül 14 ponttal felül tudtunk kerekedni az ellenfelünkön. A csapat igazi erejét mutatja, hogy nem mindig ugyanazok a játékosok sziporkáznak, viszont sosem maradunk vezér nélkül. Ezen a meccsen a legjobbunk Schubert Bence volt a maga 14 pontjával.

Sajnos az idegenbeli formánkat nem tudta a csapat átmenteni a Budafok elleni mérkőzésre és egy győzelmet követően megint egy vereség állt a nevünk mellett. A budafokiak 78-60 arányban bizonyultak jobbnak. A vereség ellenére az mindenképp pozitívumnak bizonyult, hogy hárman is 10 pont felett zártak. A mérlegünk így 4/4 volt nyolc fordulót követően.

A tendencia, hogy verséget győzelem követ, szerencsére folytatódott és az ELTE BEAC csapata jó vendéglátónak bizonyult, viszont nem adták könnyen a győzelmet. Ezt a meccs alakulása (13-17, 14-12, 14-18, 14-17) is bizonyítja. A találkozó legjobbja Kovács Benedek Balázs volt 18 ponttal, viszont mindenképp meg kell említeni Pataki Levente teljesítményét aki 13/9-el zárt.

A három idegenbeli meccset követően újra otthon, az E-teremben léptünk pályára, a MAFC Martos együttese ellen. A srácokra ismét csak egy komoly összecsapás várt, viszont a már korábban említett ”átok” vagy tendencia továbbra is kísérte a fiainkat és nem tudtunk kilépni ebből a körforgásból. Végül 9 pont lett a csapatok közt a differencia. (64-73)

A következő alkalommal újabb öt találkozót elevenítünk majd fel.

Addig is!

#stayhome #staysafe

Hajrá TFSE!