Kosárlabda Női NBI/A

Visszatekintő #4

Üdv újra itt! A negyedik számú visszatekintőben, továbbra is a női kosárcsapatunk első NB I/A-s szezonjára emlékezünk vissza. A mai nap a 13-17. fordulókat elevenítjük fel.

A 13. fordulóban a PEAC-Pécs csapatát láttuk vendégül. Ismét óriási csatának lehettek szemtanúi a Városmajorba látogatók. A két csapat nem igazán bírt egymással, főleg úgy, hogy a mi oldalunkról a két Jenkins lány most nem sziporkáztak annyira, mint szoktak. De ezért van a csapatnak kapitánya, hogy ilyenkor a hátára vegye és cipelje a csapatot. A szoros ki-ki meccset, hosszabbításban sikerült megnyernünk 93-89-re. Süle 27 ponttal és 6 kiharcolt faulttal járult hozzá a csapat győzelméhez. Süle és a két Jenkins mellett szerb légiósunk, Kristina Arsenic 16 ponttal vette ki a részét a győzelemből.

A következő játéknapon Sopronba utaztunk, a Sopron Basket csapatához. Mint az mindenki tudja a soproni egylet volt az esélyesebb ezen a meccsen. Ezt tudván szerettük volna megnehezíteni a Sopron dolgát. 31 percen keresztül sikerült is ott lenni a hazaiak nyakán. Ám a hazaipálya itt, mintha duplán érvényesült volna. A mérkőzés végére sajnos elfáradtunk, a hazai csapat meg egyre erősebb lett a szurkolók biztatásától. A végeredmény: 105-73. Az eredmény ellenére büszkék lehettünk a lányokra, hisz ismét szívüket, lelküket kint hagyták a parketten. A két Jenkins lány munkáját ismét Süle próbálta segíteni. 13 pont és 4 gólpasszig jutott.

Az ezt követő mérkőzést ismét otthon játszottuk. Ezúttal VBW CEKK Cegléd együttese érkezett hozzánk. A soproni meccs után biztosak lehettünk abban, hogy könnyebb dolgunk lesz. Sokkal jobban is kezdtünk a vendégeknél, ezt a lendületet sikerült átvinnünk a további negyedekre is. Így mire elkezdett volna felzárkózni a ceglédi csapat, már túl messze voltunk. Az utolsó negyedekre már csak az eredmény tartása volt a cél, amit teljesítettek is a lányok. Ezáltal a végeredmény: 85-62. A mérkőzésen ismét emlékezeteset mutatott Alisia Jenkins, aki egymaga 28 pontot, 14 lepattanót és 5 asszisztot szerzett.

A mai utolsó fordulóban pedig, alighanem a bajnokság legjobb mérkőzéséhez értünk, idegenben a Csata ellen. Minden vágyunk az volt, hogy a hazai szoros vereség után visszavághassunk a Csata csapatának. Az első játékrészben egymásnak is esett a két csapat. Már ekkor lehetett látni, hogy egyik együttes sem fogja könnyen adni magát, a Csata oldalán a Cannon-Gustafson duó megállíthatatlannak tűnt. Ám az idény során először sikerült csapatként odaállnunk. A mérkőzés hátralévő negyedeiben sem alakult másképp a játék képe, nem mertem volna fogadni, hogy ki nyeri a találkozót. Később, mintha sikerült megtalálnunk az ellenszert a Csata játéka ellen, nem voltak olyan gördülékenyek a támadásaik. Az utolsó negyedhez érvén már mondhatni vérszemet kapva küzdöttünk a győzelemért, ami ki is fizetődött. 84-77-re sikerült legyőznünk hazai környezetben az erősebbnek titulált Csatát. A meccs folyamán Alisia Jenkins ismét nagyot villantott. 27 ponttal 15 lepattanóval és 11 kiharcolt faulttal járult hozzá a győzelemhez.

Bernáth triplái valahogy mindig kulcsfontosságú pillanatokban sültek el

Folytatjuk…

#stayhome #staysafe #hajráTFSE