Kosárlabda Női NBI/A

Visszatekintő #3

A mai napon ismét nosztalgiajárat indul, amiben felidézzük az NB/I-as női kosárlabda csapatunk 9-12. fordulóbeli történéseit.

A 9. fordulóra 4-4-es mérleggel utaztunk Zalaegerszegre, a ZTE otthonába, hogy összemérjék tudásuk. A mérkőzést megelőzően sejthettük, hogy jó meccsnek nézünk elébe, hisz két egyforma kaliberű csapat találkozott. A várakozásokat beteljesítve a két csapat igazi ki-ki meccset játszott, így a nagyszünetben csak 4 pont volt az előnyünk. A második félidőben viszont nagyon jól le tudtak védekezni minket a hazaiak, így meg tudták fordítani a mérkőzést. A mérkőzés végére szinte teljesen kiestünk a ritmusból és a passzaink se mindig találtak gazdára, ezáltal a végeredmény: 79-72 a ZTE javára. A megszokott Jenkins duó mellé most ismét Süle Krisztina nyújtott kiemelkedőt a maga 10 pontjával, 5 lepattanójával és 4 asszisztal próbálta meg közelebb húzni a csapatot a hazaiakhoz.

A 10. játéknapon egy viszonylag könnyebb mérkőzés várt ránk, hisz otthon fogadtuk az egyik sereghajtót, a Vasas Akadémia csapatát. Az első negyed kicsit szorosabbra sikerült a vártnál, de ezután már mondhatni bejött a papírforma. A mérkőzés minden szegmensében jobbnak bizonyultunk a vörös-kékeknél, így a végeredmény egy 21 pontos, 81-60-as győzelem. Ezen a meccsen ismét nagy szerepet vállaltak a magyar fiatalok. Bernáth Réka és Doktor Anna rendkívüli formát mutatva tudta hozzásegíteni a csapatot a győzelemhez. Bernáth 12 ponttal, 8 lepattanóval és 5 asszisztal, míg Doktor 9 ponttal és 4 szerzett labdával vette ki a részét a csapat győzelméből.

A következő fordulónak ismét hazai körülmények között vághattunk neki, most a BEAC csapata volt az ellenfél. Hiába volt sereghajtó a BEAC, tudtuk, hogy a szezon egyik legkeményebb meccse vár ránk. Ismét beigazolódtak a várakozásaink. Olyan határozott védekezése volt a vendégcsapatnak, hogy sokszor dadogott a kezünkben a labda. De ennek ellenére meg tudtuk fogni a vendégeket. Végül ha csak 2 ponttal is, de meg tudtuk nyerni a meccset, 77-75-re. A mérkőzésen ismét oroszlánrészt vállalt a két Jenkins lány 22-22 ponttal. De ismét ott volt mellettük Bernáth és Süle. akik 10-10 ponttal segítették a csapatot.

A 12. fordulóban ismét a DVTK csapata volt az ellenfél, ezúttal idegenben. Az ezt megelőző találkozóból tudhattuk, hogy a DVTK nem kis falat. Ezt megerősítvén egy kisebb erődemonstrációval kezdtek a hazaiak és már az első negyedben 18 pont volt a két csapat között. A második negyedet épphogy, de a harmadikban már magabiztosan, 11 ponttal sikerült többet dobni, mint a hazaiaknak. Ám az utolsó negyedre kijött a hazai pálya előnye. Mire mi teljesen kifáradtunk, a diósgyőriek a közönségből merítve erőt, ismét megmutatták, hogy „ki az úr a háznál”. Ezáltal a végeredmény 85-74. Ismét büszkék lehettünk lányainkra, hisz megint sikerült megszorongatni az egyik bajnokesélyest. Alisia és Chanise Jenkins újfent emlékezetes formában játszott. Alisia 20 ponttal és 15 lepattanójával dupla-duplát ért el, míg Chanise 29 pontig, 5 lepattanóig és 5 gólpasszig jutott a mérkőzés folyamán.