Férfi BLSZ II Férfi NBII Férfi NBIII Futsal Labdarúgás Női NBI Utánpótlás

Beleadtunk apait, anyait – befejeződött a labdarúgó és futsal idény

Mint már bizonyára sokan értesültek róla, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségének döntésének értelmében a 2019-2020-as bajnoki idény befejeződött minden alsóbb labdarúgó osztályban, illetve az MLSZ alá tartozó szakágakban, így a futsalban is.

A döntés fájó, hiszen szinte mindegyik csapatunk feljutó helyen végzett a bajnokság lezárásakor. Közöttük is kiemelkedik a női NB I-es futsal csapat, akik ebben az idényben a legjobbnak bizonyultak a magyar mezőnyben.

Futsal szakosztályunk vezetője, valamint nagypályás labdarúgó csapatunk védelmének oszlopa: Sztranyovszky Márk értékelte a mögöttük álló szezont.

„Mielőtt bármit szólnék a 2019/2020-as idényben elért sikerekről, szeretnék köszönetet nyilvánítani a Testnevelési Egyetemnek, a TFSE-nek, a Szertársport.hu-nak, a stábtagoknak és természetesen a játékosoknak a kiváló közös munkáért, a tanusított odaadásért és támogatásért!”

2019 őszétől kedzve kimagasló eredményeket értünk el minden bajnokságban. Futsalos lányaink a korábbi évekhez képest megerősödött kerettel harcoltak egyből a dobogós helyekért az NBI-ben. Az ősz végére hullámvölgybe kerültek, majd felálltak onnan, és tavaszra stabilan elfoglalták a tabella első pozícióját.

Gruber Brigitta (TFSE), Szalkai Kitti (Tolna) harca a labdáért.

Az NB2 nyugati csoportjában harcoló futsalos fiainkról már többször megírtuk, hogy veretlenül diadalmaskodtak az alapszakaszban. Az ezt követő rájátszásuk a járványügyi helyzet miatt nem tartott sokáig, mindössze 2 fordulót rendeztek meg, melyek során 100%-os maradt csapatunk a legnagyobb riválisok ellen.

A regionális ligában (NBIII) és az utánpótlás bajnokságokban (U17, U18, U20 – az 1988 Déli FC-vel közösen indultunk) is kiváló eredmények születtek. Egyaránt magasan vezette bajnokságát a regionális csapatunk, továbbá az U18-as és az U20-as srácok is. A fiatalokkal és újoncokkal felálló U17-es csapatunk pedig idény közben kezdte bontogatni szárnyait, méltán rehetünk büszkék rájuk is.

NBIII-as csapatunk tabellájának eredménye

„Az MLSZ döntésének értelmében az idei szezonban nem hirdetnek bajnokot a futsal ligákban, nincsen osztályok közötti mozgás. Ez a határozat számunkra több okból is fájónak bizonyul. Elég csak rátekinteni a tabellákra, és belegondolni a potenciális jó helyezésekbe. Legnagyobb problémánk azonban az lehet, hogy a felnőtt férfi csapatunknál brillírozó utánpótlás válogatott játékosok jelen állás értelmében nem tudnak az NB1-ben szerepelni a következő idénytől. Igyekszünk mindannyian jól kezelni a helyzetet, de sajnos olyan érzések is kavarogatak bennünk, mintha önhibánkon kívül nem teljesült volna be a munkánk gyümölcse.”

NAGYPÁLYÁS LABDARÚGÁS

Férfi focicsapatunk is sikeres idényt tudhat a háta mögött. Ők a budapesti II. osztályban harcoltak a feljutásért, és zártak a 2. helyen. Ebben a ligában sincs bajnokavatás, se osztályváltás, így itt is gyakorlatilag semmis az előkelő eredmény.
A fiúk tartják a legrégebb óta futó veretlenségi szériát az osztályban: 2019.09.28. óta nem kaptak ki, SŐT! a legutolsó tavaszi fordulóban – melyet már zárt kapuk mögött voltak kénytelen játszani – az addig veretlen RAFC csapatát múlták felül egy parázs hangulatú mérkőzésen.

A kiváló eredményekért Radnai Gyurinak is hálával tartozunk, hiszen az ő segítségének köszönhetően kiváló személyiségű és játéktudású tagokkal bővült az alapból is jó morális állapotban lévő alapkeretünk. Reméljük mielőbb a BLSZ I-ben találjuk magunkat együtt.

CÉL

Futsalosaink és nagypályás labdarúgóink terén is egy fő célt tűztünk ki: megtartani az erős, küzdeni akaró, motivált csapatainkat, és az ideihez hasonló ambiciókkal nyitni a következő szezont.

A felkészülést előreláthatólag július közepén kezdik meg alakulataink, reméljük hasonló elszántsággal, mint tavaly!

Hajrá TFSE!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!