Futsal Női NBI

A TFSE a Bajnokok Ligájában?!

A TF SE női futsal csapata az első helyen áll veretlenül az NB1 6. fordulója után. Nagy célok vannak kilátásban az Alkotás utcában. Ezekről, a csapat helyzetéről és a jó startról beszélgettünk a együttes fiatal sikeredzőjével, Horváth Gáborral (későbbiekben HG).

Először is gratulálunk a remek szezonkezdéshez! A tavalyi 7. helyezéshez képest hatalmas előrelépés. Mi változott a csapat háza táján?

  • (HG): Köszönjük szépen! Több fronton is módusult a gárda az új szezonban, a múlt évadhoz viszonyítva. A keretünk magja szerencsére megmaradt és több rutinos, sok győzelmet megélt játékossal tudtunk erősíteni, akik nemcsak hazai, de nemzetközi mértékkel is kiemelkedő képességűek, meghatározó egyéniségei a női futsalnak. A másik oldalról pedig Csernai Gábor szerepe kimagasló a szakmai vezetésben, hisz mondhatni, a kisujjában van ez a sportág, rengeteg hasznos tanáccsal szolgál mindannyiunk számára.

A csapatmorál nem sínylette meg az átalakulást?

  • HG: Nem! Ez volt a központi kérdés bennünk is a szezont megelőzően, de mindenki profin viselkedik, aktív és hasznos tagja az egységnek. Ugyanakkor nincs is nagyobb csapat kovácsoló erő, mint a győzelmek sorozata, amelyekből szerencsére bőven kijutott. Bár sok időre van még szükségünk, de napról napra jobban összecsiszolódunk.

Mik a célkitűzések a szezonra? Kijelenthető, hogy a bajnoki címre pályázik a csapat?

  • HG: Úgy gondolom, hogy kimondhatom, igen! Akkor lennénk a legboldogabbak, ha a bajnoki cím és a kupa is a TF SE vitrinjében kötne ki az év végére.

Akkor jövőre irány a nemzetközi kupasorozatok világa és a szurkolóink már a Bajnokok ligájában buzdíthatnák a lányokat?

  • HG: Nem sajnos. A női futsalban még nem rendezik meg a legrangosabb megmérettetést. Bár rendkívül látványos és pörgős sportágról beszélhetünk, marketingje még nincs azon a szinten. Hiába, hogy a laikusok számára még élvezhetőbb, eladhatóbb is lehetne, mint a nagypályás labdarúgás.

Végezetül, mit várhatunk a soron következő mérkőzéstől?

  • HG: A WSH-PALMFOOD TOLNA-MÖZS gárdáját fogadjuk majd hazai környezetben.. Egy masszív, lelkes együttesről beszélhetünk, úgyhogy jó, közönségszórakoztató találkozóra számítunk, de egyértelműen hazai győzelemmel!

M.M.

Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!