Férfi NBI Futsal

Súlyos vereség az Aramis ellen

Férfi futsalcsapatunk a Haladás elleni vereséget követően, rendhagyó módon, pénteken lépett pályára az Aramis gárdája ellen. Ellenfelünk a tabella 6. helyéről várhatta az összecsapást, mely együttessel idén egy ízben már megmérkőztünk. Akkor a rossz kezdés miatt már hamar eldőlt a sorsunk, annak ellenére is, hogy a találkozó vége fele egyre jobban játszottunk. Az előzetes várakozások alapján nyíltsisakos párharcra volt kilátás, azonban sok hiányzónk ezt jócskán beárnyékolta.

Az eddigiekkel ellentétben, ezúttal Nagyistván Balázs kezdett a kapuba, illetve U20-as csapatunk kiválósága, Sági Dániel is nevezve lett a mérkőzésre. Az összeállítás mellett, a kezdés is hordozott magában váratlant, hiszen egyből öt a négybe álltunk fel. Gyaníthatóan meg akartuk lepni a vendég gárdát, viszont nem tudtuk magunkhoz ragadni a kezdeményezést. A próbálkozás sajnos a visszájára sült el, hiszen először a 3., majd az 5. percben is egy eladott labda következtében kaptunk gólt. (02)

Tehát a kezdés finoman szólva sem alakult a mi szájunk íze szerint, de a szakmai stáb továbbra is a létszámfölényes formáció mellett tette le a voksát. Ennek az elképzelésnek a 9. perc jelentette a végét, a budaörsiek megszerezték a harmadik találatukat is. (03) Soltész Levente vezetőedzőnk érthető okokból kifolyólag kikérte az időt. Elsősorban nyugtatni próbálta a srácokat, ami az egyetlen releváns lépés volt ebben a szituációban.

Nagyjából 12 perc kellett, hogy fel tudjuk venni a mérkőzés ritmusát, és hogy eljussunk az ellenfél kapujáig. Sajnos komoly helyzetet nem tudtunk kialakítani, hiányoztak az egyéni megoldások, és sok hibával játszottunk. Az Aramis ezt pedig könyörtelenül kihasználta, a féldiő végéig további két alkalommal zörgették meg a hálónkat.

Első félidő: TFSE-BeStrong – Aramis SE (0–5)

A fordulás után sem tudtunk meglepőt húzni, az enerváltság és elkeseredettség teljesen ráült a teljesítményünkre. Semmi sem akart nekünk összejönni, a budaörsieknek pedig szinte minden. Nem volt olyan forgatókönyv, ami legalább egy szépítő gólt tartalmazott volna, egyszerűen nem nyújtottuk azt a nívót, amit korábban. Mind egyénenként, mind csapatként jócskán elmaradtunk a legjobbunktól.

Az Aramis végig kitartott azon a szinten, amit az elejétől kezdve tartottak és további hat gólt vágtak a második játékrészben, amivel kialakult a végeredmény.

Végeredmény: TFSE-BeStrong – Aramis SE 0–11 (0–5)

Az ehhez hasonló mérkőzések után nem igazán lehet mit mondani, a vendégek egész egyszerűen komolyabb szintet és játékerőt képviseltek, megérdemelt győzelmet arattak.

A találkozó után Nagyistván Balázs, illetve Soltész Levente osztotta meg a gondolatait. Előbbi kiemelte, hogy nehéz napjuk volt, senkinek nem jött ki a lépés, a kulcsmomentumnak meg a második bekapott gólt említette.
Utóbbi kitért a mérkőzés eleji taktikára is: „Eddig az volt a tapasztalat, hogy működik az öt a négyes játék. Meg akartuk lepni az Aramist, kicsit kiugrasztani őket a bokorból. Direkt kértük, hogy ne legyen felelőtlen döntés, de sajnos ezek akkora káoszt okoztak, ahonnan már nem lehetett visszajönni. Egy ilyen találkozó után nem szeretném egyik játékosomat sem bármiféle szempontok szerint kiemelni, de azt mindenképp megemlíteném, hogy Sági Dani második NBI-es meccsét játszotta 18 évesen, Balázs pedig egy ilyen nehéz meccsen védett ki büntetőt és tudott helytállni. Megyünk tovább, készülünk a Berettyóra.”

Folytatás november 2-án kedden, a Berettyóújfalu ellen.

Fel a fejjel srácok, hajrá TFSE!!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!