Egyetemi sport Férfi NBI Futsal

Futsalos siker a KEK-en

XII. alkalommal került megrendezésre a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája, mely eseményt idén is kiemelten támogatott az MLSZ Budapesti Igazgatósága. A több sportágban megrendezésre kerülő seregszemle futsal tornáján 16 csapat vett részt, köztük a Testnevelési Egyetem alakulata is, két NBI-es játékosunkkal kiegészülve.

Lipl Noel akcióban!
Forrás: ELTE Online

A Ludovika Sportcsarnokban megtartott torna első napja, a csoportmérkőzésekkel kezdődött, ahol a mieink, a Csíkszereda Sapienta VS, a Debreceni Egyetem és a BME csapata csoportelsőként, az Óbudai Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem, és a Budapesti Metropolitan Egyetem pedig második helyezettként jutott el a negyeddöntőig. A csoportküzdelmek során a Corvinust 7–3-ra, a Semmelweis egyetemet 6–1-re, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolát meg 9–3-ra sikerült legyőznünk.

A helyosztókra másnap, szombaton került sor. Negyeddöntőbeli ellenfelünk az Óbudai Egyetem volt, akiket 8–2 arányban múltunk felül, majd jött a torna legnehezebb meccse a Csíkszeredai Sapientia ellen. Itt egy végletekig kiélezett meccsen, végül 2–1- re vertük a csíki együttest.

Ezt követően jöhetett a finálé, a torna másik, hasonlóan kiemelkedő teljesítményt nyújtó csapata, a DEAC ellen. A hajdúságiak sem tudtak minket megállítani, így a Testnevelési Egyetem futsalosai nyerték meg a viadalt!

A kétnapos megmérettetés a hivatalos díjátadóval zárult, a jól megérdemelt érmek és serleg mellett átvehettük a KEK Vándorkupáját, Lipl Noel pedig a gólkirálynak járó címet.

A csapat tagjai: Nemes Martin, Pump Szabolcs, Maar Zsombor, Petroff Norbert, Sárkány Roland, Lipl Noel, Sóvári Benedek.

Szép volt srácok!