Férfi NBII Futsal Magyar Kupa

Bíztató játék, fájó vereség!

Férfi futsal csapatunk bő két hét után újra tétmeccsen lépett pályára. Ezúttal a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében fogadtuk az NB1-ben szereplő FTC-FISHER KLÍMA alakulatát. Az osztálykülönbség ellenére mindenképp bizakodva vártuk az összecsapást!

A találkozó ennek ellenére sajnos nem a saját elvárásaink szerint alakult. A Fradi gyorsan jelezte, hogy nem tartanak tőlünk és egy stílusos sarkazós góllal a második percben megszerezték a vezetést (0-1).

A fiaink iránti bizalomban, azonban egy percig sem kételkedhettünk, leszegett fejjel nyomtak tovább. Egy szép akció után a vendégek védői már csak szabálytalanul tudtak minket megállítani, így kedvező helyről lőhettünk szabadrúgást. Ezt pedig ki is tudtuk használni egy tudatosan begyakorolt kombinációval, aminek a végén Fodor Bálint talált a kapuba (1-1).

A bekapott gól természetesen a Fradit sem zökkentett ki, egy komoly helyzetük is adódott nem sokkal az egyenlítő találatunk után, de kapusunk Papp Endre bravúrral hárított. Ennek a védésnek pedig hatalmas jelentősége volt, hiszen ebből tudott megindulni Andorka Kristóf, aki egy egészen elképesztő szólóban átcselezte magát a teljes védelmen és egy bődületesen nagy gólt ragasztott a felsőléc alá (2-1)!

A játék képe a folytatásban még inkább dinamikussá vált, itt is és ott is akadtak ígéretes lehetőségek. A Fradi ugyan egyre jobban nyomás alatt tartott minket, de nem lett meg az áttörés, így ki is kérték az időt. Sajnos be kell ismerni, hogy ez az időkérés jól jött a vendégeknek, sikerült rendezniük a sorokat. A mi dolgunkat pedig egy súlyos sérülés is nehezítette, ez pedig már elegendő volt a 9. kerületiek számára, akik a félidő vége fele kiegyenlítettek (2-2).

Félidő: TFSE-SZERTARSPORT.HU – FTC-FISHER KLÍMA (2-2)

A vendégek a második játékrészt úgy kezdték, ahogy befejezték, gyakorlatilag egyből nekünk estek. Egyre inkább a védekezésre kellett fektetnünk a hangsúlyt, ami a támadás rovására ment. Egész egyszerűen az ellenfél térfelén már nem volt meg a kellő erő és kreativitás, ezt pedig kíméletlenül ki is használták egy gyors letámadással (2-3).

Igazán ígéretes lehetőségünk sajnos később sem adódott, viszont a Fradi hatékonysága egyre jobb volt és tovább tudták növelni az előnyüket (2-4). Ezután mi kértük ki az időt és egy komolyabb szerkezeti váltással kezdtük meg az utolsó nyolc percet. Többször lehoztuk a kapust és öt emberrel vezettük a támadásainkat, ami ugyan hozott némi reménysugarat, de a várva várt reményt nem igazolta be. Az pedig már egészen demoralizáló volt, hogy a vendég gárda is ezt a variációt alkalmazta két gólos előnynél is, viszont ők sikeresen jöttek ki belőle (2-5). Az utolsó percben még azért biztos, ami biztos rúgtak egy hatodik gólt, de ez már csak nekik volt hab a tortán.

Végeredmény: TFSE-SZERTARSPORT.HU – FTC-FISHER KLÍMA (2-6)

Sajnos nem sikerült meglepetést okoznunk, de a srácok ismét bizonyították, hogy egy nagyon elszánt és harcra kész társaság és ami a legfontosabb, hogy nagyon fiatalok. Tehát semmi okunk az elkeseredésre! A bajnokságban kell folytatnunk a kijelölt utat!

Hajrá fiúk!!

Hajrá TFSE!!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!