Futsal Női NBI

Sikerrel vett EB selejtező!

A magyar női futsal válogatott Európa-bajnoki selejtezőn vett részt október 17-23 között Csehországban. Az eseményre négy játékosunk kapott meghívót: Folk Zuzsi, Varga Adél és Kóta Gabriella, illetve Balogh Noémi tartalékként.

A TFSE-s különítmény!

16 csapat szállt harcba négy darab négyes csoportban, hogy kiharcolják az Európa bajnoki részvételt, ami csak a csoportelsőknek adathatott meg.

A mieink a 4. csoportban voltak érdekeltek és előzetesen a legesélyesebbnek számítottunk, de aztán kiderült, hogy ez korántsem ilyen egyszerű. Egy nagyon kiegyenlített csoport volt, amit jól jelez, hogy az utolsó kör előtt mind a négy csapatnak megvolt az esélye a továbbjutásra. Szerencsére a mi lányainknak összejött ez a bravúr, hiszen az első játéknapon döntetlenre végeztünk a szlovákokkal, majd jött a bosnyákok elleni mérkőzés, ahol némi szerencsével, de a hősies védekezésnek hála nyerni tudtunk (Folk Zsuzsi góljával), ami később kulcsfontosságúnak számított. Az utolsó napra úgy fordulhattak a hölgyek, hogy egy esetleges – házigazdák elleni – győzelemmel ismét ott lehetünk az EB-n. A lányok végül sikeresen megküzdöttek a téttel (Kota Gabriella is betalált), így ismét készülhetnek a seregszemlére!

Fotó: MLSZ

Szép volt lányok! Külön dicséret a TFSE-s különítménynek!!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!