Kézilabda Női NBII

Vereség a rangadón!

Női kézilabdacsapatunk vasárnap délután Szászberekre látogatott, ahol az ENUSE csapatával mérte össze tudását. Az őszi egymás elleni találkozón mi nyertünk hazai pályán egy góllal, így a revans vágyával túlfűtött ellenféllel néztünk szembe. A tét nem volt kisebb, mint a bajnoki címért folytatott versenyben való további részvétel.

A mérkőzés első 10 perce kiegyenlített összképet hozott. Kellően lendületesnek bizonyultunk és a Szőke Evelin, Béres Eszter, Bréda Borbála trió góljaival 4–6-os vezetést dolgoztunk ki, így a hazaiak kényszerű időkéréssel apelláltak. Számunkra rosszkor jött a megállj, míg a hazaiak kellő mentális frissességgel gazdagodva lódultak meg az eredmény után. 4 perc alatt 4 gólt jegyeztek és megfordították az eredményt (8–6), ekkor Herbert Krisztián nyúlt bele a találkozóba és kért időt.

Ezt követően rövid ideig újra kiegyensúlyozott játékpercek jöttek. 9–9-es állásnál azonban rázott magán egyet a házigazda és a félidő végéig érvényesítette akaratát. Sajnos ebben a periódusban pontatlanok voltunk a támadásokban és nem állt össze a védekezésünk. 17–13-el vonulhattunk pihenőre.

A második játékrészt jól nyitottuk és hamar két gólra csökkentettük a hátrányunkat. A hazaiaknak nem tetszett a közeledésünk, a 41. percre már 5 góllal vezettek. Csapatkapitányunk, Nonn Dorottya révén újra erőre kaptunk és alig 3 perc alatt újra két gólra közelítettük meg az ENUSE-t. A véghajrára fordulva sajnos hasonló forgatkókönyv következett, mint az első félidőben: sok elkerülhető gólt kaptunk és olyan nagy különbség alakult ki, amit már nem tudtunk ledolgozni, csak szépíteni. Végeredmény: 30–28

Vezetőedzőnk (Herbert Krisztián) így nyilatkozott a találkozót követően:

30 kapott góllal mi nem tudunk meccset nyerni. Nem védekeztünk jól, nem álltunk jól össze hátul és nagyon sok elkerülhető gólt kaptunk. Készültünk az ENUSE csapatára, mégis azokból a szituációkból kaptunk találatot, amire külön figyelmet szántunk. Úgy gondolom, hogy nagy részt az én hibám a vereség. Jobban fel kellett volna készülni, akkor közelebb lettünk volna!

Lányainknak így sincs oka a búslakodásra! Gondoljunk csak bele, reális esélyük nyílik harmadik helyen zárni a bajnokságban úgy, hogy egy éve még a kiesés elkerülése volt a cél. Ha valaki a 2021/22-es szezon előtt azt mondja, hogy dobogón végezhetünk és az idény nagy részében harcolunk a bajnoki címért, akkor kikerekedett szemmel néztünk volna rá az eddigi évadok ismeretében.

Folytatás közel egy hónap múlva az Érd U22 ellen hazai környezetben. Hajrá lányok továbbra is!

Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!