Férfi MEFOB Férfi NBII Kosárlabda

Véget ért a hazai veretlenségi sorozat az NB II-ben, de a MEFOB-on még kitart!

NB II-es kosarasaink hazai pályán fogadták a Kandó SC-t és nem kis meglepetést okozott, hogy a vendégek távoztak győztesen a lefújást követően. Hétfő este pedig már néhányuknak MEFOB-on volt jelenése, ahol a Szegedi RSC-vel csaptak össze!

Az NB II. alapszakaszából nincs sok hátra, összesen 2 meccs vár még ránk és bár abban a hitben éltünk, hogy itthon sebezhetetlenek vagyunk, a Kandó SC Óbudai Egyetem csapata felnyitotta a szemünket. Mint arról korábban is beszámoltunk, kiélezett küzdelem sikerült őket legyőzni a Lónyayban, ahol az utolsó negyed bizonyult döntő fontosságúnak és ebben a körben sem alakult másképp.

Ezúttal viszont nem volt szerencsénk és a vendégeknek kedvezett az utolsó felvonás. Az első negyedben 4 pontos előnyre tettek szert, a másodikban visszazárkóztunk 1 egységre, majd a nagyszünet után kiegyenlítettük a számlát. Azonban az nevet, aki utoljára nevet és a végső szó a Kandóé volt, így a végén 2 ponttal győztek le minket.

TFSE – Kandó SC-Óbudai Egyetem 61-63 (16-20,17-14,12-11,16-18)

Mielőtt még lehajtott fejjel és megereszkedett vállal folytatnánk az utat, hadd csempésszünk egy kis örömöt az ürömbe. A fiúk továbbra is vezetik a tabellát, valamint a Közgáz győzelem esetén sem fogja megelőzni őket, hála az eddigi bravúros teljesítménynek.

Mivel a csoport rájátszásba az első 3 jut tovább a csoportunkból, a folytatásban pedig azokon a meccseken szerzett egymás elleni eredmények lesznek fontosak a helyezések kialakításában, akár félvállról is vehetnénk a végét. De nem úgy ismerjük a srácokat, mint akik így gondolkoznának és bízunk benne, hogy a maradék két összecsapásról győztesen távoznak.

Amint a csoport rájátszásban kialakultak a helyezések, következik a rájátszás, ahol már helyosztók várnak a csapatokra. Helyezéstől függően a Keleti, a Nyugati vagy a Közép csoportból kaphatnak ellenfelet sorsolás útján. A mérkőzéseket kuparendszerben bonyolítják le és azok, akik a Négyes Döntőbe jutnak, egy 3 napos tornán fognak megküzdeni a bajnoki címért!

Most pedig itt az ideje tovább görgetni a jó híreket! A kosárlabda MEFOB 12. fordulójában ismét győztesen hagyták a mieink a pályát, ezúttal az SZTE-Szegedi RSC volt az áldozatuk.

A két csapat korábban valamivel szorosabb mérkőzést vívott egymással, akkor Szegeden 101-108-ra nyertek Boros Zoltánék. Most a hazai pálya is a segítségükre sietett, amire szükség volt, mivel az első negyedben megszerezték a vezetést a vendégek.

A félidőig mindössze 1 pontot sikerült faragni a hátrányból, ám a folytatásban már olyan keményen léptünk fel a szegediekkel szemben, hogy a 3. etapban jószerével eldőlt a küzdelem. A 4. szakaszban még növeltük a különbséget, így végül 17 egységgel bizonyultunk jobbnak! Játékosaink közül Rátvay Balázs lepattanók, Mester Márk szerzett pontok terén nyújtott kiemelkedő teljesítményt.

TFSE – SZTE-Szegedi RSC 79-62 (18-21, 19-18, 26-11, 16-12)

A folytatásban megint a cívisváros felé veszik az irányt a srácok, ezúttal a Debreceni Medikus Sportegyesülettel néznek farkasszemet, valamint Kováts Gabriella csapata a holnapi nap folyamán (02.14.) a sereghajtó Nyíregyházához látogat.

Gratulálunk fiúk és sok sikert a hölgyeknek!

Fotó: Borhi Mihály – TFSE
Forrás: MKOSZ