Férfi Extraliga Férfi NBI Röplabda

Vége az alapszakasznak, indul a rájátszás!

Extraligás férfi röplabdásaink legutóbb 0:3-as vereséget szenvedtek utolsó alapszakaszbeli mérkőzésükön a MEAFC csapatával szemben hazai pályán, ezúttal újra ellenük készülhetnek, hiszen a 9-12. helyért folytatott rájátszásban ők lesznek az első rivális.

Fiaink nem kezdték jól a legutóbbi találkozót, a miskolciak már az első szett elején több ponttal elléptek (5-9). A két csapat közötti különbség a szett előrehaladtával csak növekedett, amihez röplabdásaink számos ki nem kényszerített hibája is nagyban hozzájárult. Csapatunk a játszma végére sem tudott zárkózni, az első etap 18-25-ös MEAFC sikerrel zárult.

A második szett már jóval kiélezettebben alakult, a játszma közepére a vezetést is átvettük (15-13). Sajnos a kialakult előnyünket nem sokáig tudtuk tartani, a végjátékban ismét fej-fej mellett haladtak a küzdő felek. 23-23 után azonban kettő jó miskolci megoldást követően ez a játszma is a nevük mellé íródott (23-25).

A harmadik, és egyben utolsó etapban számos nyitás rontásunknak hála a MEAFC könnyedén nagyobb előnyre tett szert (10-18). Nagy Gergely tanítványai a játszma vége fele kaptak újra erőre, de ekkor sajnos már késő volt. A miskolci csapatnak újfent sikerült behúznia az etapot és így 0:3-as győzelmet arattak fiaink felett az alapszakasz utolsó fordulójában.

Férfi röplabdásaink számára ezzel a mérkőzéssel lezárult az alapszakasz. Egyesületünk 15 megszerzett ponttal a 11. helyen zárt. Fiaink 22 mérkőzést játszottak, minden csapattal kétszer vívtak meg. Ez idő alatt 17 vereség mellett 5 vereség került a nevük mellé.

Ez az 5 győzelem első ránézésre kevésnek tűnhet, ám ha jobban megnézzük, röplabdásaink olyan csapatok ellen is tudtak meglepetést okozni, akik több éves Extraligás múltra tekinthetnek vissza, míg a TFSE-nek hosszú ideje ez az első éve a legmagasabb osztályban. Az 5 győzelemből 2-t a DKSE-vel szemben sikerült bezsebelnünk, a Miskolc és a Kecskemét ellen is magunkénak tudhatunk egyet-egyet, ám az alapszakaszunk legszebb 3 pontját a PSE gárdája ellen sikerült megszereznünk, ahol 1:3-as arányban múltuk felül idegenben ellenfelünket. Ezen kívül több szoros mérkőzést is játszottunk ellenfeleinkkel, ahol nem sokon múlott olykor a szett, vagy akár a meccs megnyerése sem.

Nagy Gergely tanítványai az alsóházban a DKSE, a MEAFC, és a Szeged csapataival fognak játszani, ahol a 9-12. helyek sorrendjéről döntenek oda-visszavágós rendszerben a küzdő felek.

A fiúk számára ezen a szombaton kezdődik a rájátszás első köre, ahol a már jól ismert MEAFC csapatával fognak megmérkőzni idegenben. A borsodi csapattal kétszer találkoztunk az idei szezon során. Az első összecsapás bravúros 1:3-as idegenbeli győzelemmel végződött a TFSE javára, míg a múlt hét szerdán megejtett, utolsó alapszakaszbeli mérkőzés során 0:3-as vereséget szenvedett csapatunk ellenük.

Egyesületünk az alapszakaszasz befejezése óta gőzerővel készül a rájátszásra, ahol minden csapat egyenlő esélyekkel vághat neki a küzdelmeknek. Bízunk abban, hogy fiaink most is fognak meglepetéseket okozni, és izgalmakkal teli mérkőzéseket láthatunk majd a bajnokság utolsó hajrájában.

Csapatunk másodedzője, Fenyő Balázs gondolatai a rájátszást megelőzően: „Bár nem sikerült a legfényesebben kezdenünk a szezont, az alapszakasz végére egészen rátaláltunk a saját játékunkra. A célunk az, hogy ezt vegyük elő a hétvégén és ne az ellenfél ritmusán pörögjünk. Bizakodva indulunk neki a mérkőzésnek, hiszem az alapszakaszban sikerrel jöhettünk le a MEAFC pályájáról!”

Férfi Extraliga rájátszás – 1. forduló
MEAFC Peka Bau – TFSE (03.16. 17:30)
Miskolci Egyetemi Körcsarnok, Miskolc

Hajrá srácok, hajrá TFSE!