Női NBI Röplabda

3 pontos győzelem Veszprémben!

NB I-es női röplabdásaink 1:3 arányban győzedelmeskedtek a VESC csapata ellen idegenben.

Lányaink lankadatlan lendülettel érkeztek meg a pályára. Kis Dorottya ászával már 4 pontos előnynél jártak röplabdázóink (3-7), ami a szett közepére csak növekedett (9-15). A TFSE hajtását még az ellenfél időkérése sem tudta megtörni (11-17), két gyönyörű Tátrai támadással sikeresen lezártuk az első szettet (18-25).

A második játszma már kiélezettebben alakult, mindkét oldalon agresszív megoldásokat és extra mezőnymunkát láthattunk a küzdő felektől. 18-18-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám két hatékony blokkunknak hála fontos előnyre tettünk szert (18-21). Ezután Joel Olazábal Herrea tanítványainak nem volt megállás, 19-25-re behúztuk ezt a szettet is.

A következő etap elején ellenfelünk nagyot hajrázott és sikerült is 4 ponttal lehagynia bennünket (12-8). Ez szerencsénkre nem tartott sokáig, Budaházy Boglárka pontjaival gyorsan leredukáltuk a különbséget (12-13). Ám ezután a VESC újra erőre kapott, 24-19-nél meccslabdához is jutott csapatuk. Ezekből 3-at sikeresen hárítottunk, de a következőt már nem tudtuk, így 25-22-re zárult a 3. játszma.

A negyedik, egyben utolsó etapot is riválisunk kezdte jobban, a szett elején már 11-7-et mutatott az eredményjelző a javukra. Ám a játszma közepére Tatár Gréta 3 ász nyitásával sikeresen átvettük a vezetést. Ezután Zen Isabella támadásaival folytattuk a pontgyártást, majd ismét Tatár Gréta pontjaival zártuk le szettet (19-25), és így 1:3-ra a mérkőzést is. A jelenleg második helyen álló (és egy mérkőzéssel kevesebbet lejátszott) TFSE-s röplabdásaink ezzel a győzelemmel végérvényesen is bebiztosították helyüket a legjobb négyben.

Csapatkapitányunk, Boller Anna szavai a fontos győzelmet követően: „Nagyon örülünk, hogy magabiztos játékkal három pontot tudtunk szerezni, és ezzel bebiztosítottuk a helyünket a legjobb négyben.”

VEHIR-VESC – TFSE 1:3 (18, 19, -22, 19)
Táncsics Mihály Szakgimnázium, 72 néző. V: Szél M., Ujházi M.

TFSE: Kökény N. 1, Tatár 17, Budaházy 7, Kis D. 16, Tátrai 8, Zen 8. Csere:Weidemann (liberó), Boller, Tettamanti 1, Török 3, Turcsányi 2. Vezetőedző: Herrera Olazabal.

Röplabdásaink következőleg az UTE fiókcsapatával fognak megmérkőzni hazai pályán. A újpesti csapattal szemben legutóbb 1:3-as mérkőzésen kerekedtünk felül még decemberben. Lányaink jelenleg a második helyet foglalják el, 5 egységgel megelőzve a BVSC-t, 2 ponttal elmaradva az egy meccsel többet játszó Vasas mögött.

Gratulálunk lányok, így tovább TFSE!

Fotó: Wolf Attila