Női NBI Röplabda

Lila-fehérekkel folytatjuk a küzdelmeket!

NB I-es női röplabdásaink vasárnap az UTE fiókcsapatát fogadják 19:30-tól a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban. Lányainknak ez lesz az utolsó hazai mérkőzése az alapszakaszban.

Csapatunk 44 ponttal stabilan tartja a tabella 2. helyét, míg ellenfelünk 10 ponttal a 10. helyen áll. Röplabdásaink a márciusi hónapban eddig 2 fontos győzelmen vannak túl. Egyiket a BDSE csapata ellen szerezték (3:0), míg a másikat a VESC egyesületével szemben zsebelték be a legutóbbi hétvégén. Ezzel ellentétben az újpestiek eddig egy mérkőzést játszottak a hónapban, ami 3:2-es vereséggel végződött az MTK javára.

A két rivális már találkozott ebben a szezonban. Azon a decemberi összecsapáson 1:3-as mérkőzésen múltuk felül az UTE-t idegenben. Joel Olazábal Herrea tanítványai minden erejükkel azon lesznek, hogy a pozitív végkimenetel most se alakuljon másképp, hiszen az alapszakasz végén minden megszerzett pontnak jelentősége van.

Feladónk, Turcsányi Zita gondolatai a mérkőzést megelőzően: „Bár az UTE fiókcsapata jelenleg a 10. helyen áll a tabellán, nagyon komolyan kell vennünk a vasárnapi mérkőzést, hiszen minden pont számít a rájátszás legkedvezőbb alakulásához. Az elmúlt időszakban több alakulatnak is meglepetést okozott az UTE. Fegyelmezett és magabiztos játékot kell hoznunk a hétvégén, akkor újabb 3 ponttal gazdagodhatunk. Minden szurkolót nagy örömmel látunk az alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén!”

Női NB I. – 18. forduló
TFSE – UTE U21 (03.17. 19:30)
Dr. Koltai Jenő Sportcsarnok, Budapest