Férfi Extraliga Férfi NBI Röplabda

Vereség a rájátszás első felvonásában!

Extraligás férfi röplabdásaink 3:1-re záruló mérkőzésen maradtak alul a házigazda MEAFC csapatával szemben a rájátszás első összecsapásán.

A küzdő felek fej-fej mellett haladtak a mérkőzés kezdetén, ám a szett közepére ellenfelünknek sikerült jelentős előnyt kialakítania (17-11). Sajnálatunkra a több pontos különbséget még Tóth Kristóf eredményes támadásaival sem tudtuk redukálni a játszma végéig, ami 25-17-es miskolci győzelemmel zárult.

A következő etapot jobban kezdték játékosaink, Gebhardt Norbert és Balázs Bálint vezérletével sikeresen be is előztük a miskolci alakulatot. Fiainkat semmi sem tudta megállítani, gyönyörű megoldásokkal nyomultak célratörően előre. A végjátékban is végig csapatunknál volt az előny, majd végezetül Horváth Bálint pontot érő sáncával 20-25-re le is zártunk a szettet, egalizálva ezzel az eredményt.

A következő két játszmára alábbhagyott Nagy Gergely tanítványainak a lendülete, ezekben a szettekben nem sikerült fogást találni a borsodiakon. Mindkét etapban a MEAFC csapata uralta a pályát, több ponttal megelőzve bennünket. A kialakult különbséget a szettek végére sem sikerült csökkenteni, a harmadik etap 25-21-es, míg a negyedik játszma 25-16-os miskolci győzelemmel végződött.

Másodedzőnk, Fenyő Balázs véleménye a mérkőzésről: „Az első szettben nem sikerült jól kezdenünk, a második szettre mi is belelendültünk a játékba. A 3-4. játszmában is küzdöttünk, de sajnos sok hibával játszottunk, ami egy ilyen rutinos csapat ellen nem fért bele. Gratulálok a Miskolcnak.”

MEAFC-Peka Bau – TFSE 3:1 (17, -20, 21, 16)
Miskolci Egyetemi Körcsarnok, 79 néző. V: Gyulai G., Nagy Z.

TFSE: Tóth M. 1, Horváth B. 3, Quintz 4, Tóth K. 22, Gebhardt 14, Mihucz 6. Csere: Laczi (liberó), Balázs B. 12, Füzék 3, Knobloch F. B. Vezetőedző: Nagy Gergely

A 9-12. helyért folytatott rájátszás másik két szereplője március 20-án, szerdán lép először pályára. A hétközi összecsapáson a Szeged hazai pályán fogadja a Dunaújvárost.

Csapatunk az alsóház következő fordulójában a DKSE ellen lép pályára szombaton, újfent idegenben. A Dunaújvárosi röplabdások ellen az alapszakaszban két mérkőzést játszottunk, mindkétszer mi kerültünk ki győztesen.

Hajrá srácok, gyerünk TFSE!

Fotó: Ferkel Péter