Közlemény Röplabda

Változás a röplabda szakosztály vezetésében

A TFSE röplabda szakosztályának a munkáját 2017 augusztusa óta, a sportág TAO rendszerbe kerülésétől számítva, Márton Ervin irányította. Vezetésével elindult az utánpótlás csapatok kialakítása, versenyeztetése, a partnerkapcsolatok kiterjesztése és az egyetemi alakulatok koncepcionális átalakítása. Megtörtént mind a női, mind a férfi szakág strukturális kialakítása, fejlődésnek indult a TFSE röplabda szakosztálya.

A lányoknál Bács-Kiskun vármegyei Kalocsa városában hat éve indult az utánpótlás műhely kialakítása, mostanra pedig a szakszövetség országos bajnokságainak minden korosztályában képviselt klubunk. A 2023-24 versenyszezonban Budapesten, a TF területén is elindult a minőségi lány csapatok fejlesztése, elsőként egy U11 és egy U15 alakulattal. Az utánpótlás csapatok mellett a női NB1 osztályában szereplő csapatunk először átalakult, majd elindult a tudatos eredménycentrikus szezontervezés. Az NB1-es bajnokság utolsó helyéről indulva, az elmúlt három évben a lányok már rendre ezüstéremmel zártak, idén pedig a bajnoki cím és az Extraligába való feljutás legfőbb esélyesei. Mindezt magyar nemzetiségű játékosokkal, egyetemistákkal a csapatban.

Mindezen eredményekkel párhuzamosan, a férfi szakág is kialakításra került. Amíg 2017 augusztusában egy, a Budapest bajnokságban vitézkedő baráti társaság jelentette a szakágat addigra mára a TFSE férfi utánpótlása is teljes. A regionális bajnokságban induló alakulatunk pedig folyamatosan emelkedve jutott el odáig, hogy a 2023/24-es idényben már az Extraligában szerepel. A TFSE röplabda szakosztálya, minden korosztályt és bajnokságot figyelembe véve, összesen 17 aktívan versenyző csapattal rendelkezik.

A megtervezett és végrehajtott koncepció eredményeként az egyetemi bajnokság (MEFOB) küzdelmeiben is rendre remekelnek röplabda csapataink. A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem női csapata az elmúlt három kiírás bajnoka, amíg a férfiak kétszer végeztek másodikként és egy ízben a dobogó harmadik fokán. Az Európai Egyetemek Sportszövetsége által megrendezett összeurópai játékok röplabda tornáján egyetemünk női alakulata először 2022-ben Lodz városában, Lengyelországban vehetett részt, ahol a kilencedik hely megszerzésével debütált. 2023 nyarán Portugáliában pedig már az előkelő ötödik helyet szerezte meg csapatunk.

A fentiek és a röplabda szakosztályban elért eredmények mellett ezen felül megemlítendő, hogy Márton Ervin 2016 és 2020 között a kosárlabda szakosztály vezetőjeként is sokat tett a TFSE család sikereiért. Munkájának eredményeként jöhetett létre a TFSE-MTK női kosárlabda csapata. Majd, az első, a legfelső osztályban töltött szezon után került egyedüli fókuszba a röplabda szakosztály.

A TFSE vezetősége ezúton is köszönetét fejezi ki Márton Ervinnek a röplabda szakosztály felvirágoztatásáért, a sportsikereink érdekében végzett 8 éves munkájáért, hálás az elért eredményekért.

Fikó Attilának pedig, aki 2024. március 20-tól a röplabda szakosztályvezetői feladatokat ellátja, sok sikert kíván az elkövetkezendő időszak szakmai programjának megvalósításához!