Női NBI Röplabda

Izgalmas összecsapásokra számítunk a véghajrában!

Kevesebb, mint 48 óra két mérkőzésünk között? Igen! NB I-es női röplabdásaink pénteken 20 órától a BVSC-vel, míg vasárnap 16 órától a BRSE csapatával mérkőznek meg idegenben.

Lányaink 47 megszerzett egységgel a tabella második fokán helyezkednek el (előttük a Vasas 49 ponttal), míg a pénteki ellenfél (BVSC) 42 ponttal a harmadik helyen áll.

A BVSC csapata a márciusi hónapban eddig kettő megmérettetésen van túl. A Vasas SC ellen 3:0-s vereséget szenvedett riválisunk, míg a GRC egyesületét 1:3-ra végződő mérkőzésen múlták felül idegenben. Ezzel ellentétben a mi röplabdázóink ebben a hónapban 3 győzelmet tudhatnak maguk mögött (BDSE, VESC, UTE).

A két csapat már találkozott egymással, méghozzá a 2023/24-es szezonnyitó mérkőzésen. Azon az összecsapáson emlékezetes 3:1-es győzelmet arattunk hazai pályán. Lányaink most pénteken is azon lesznek, hogy a lehető legjobb formájukat nyújtsák és hasonlóan pozitív végkimenetellel távozzanak.

Női NB I. – 19. forduló
BVSC-ZUGLÓ – TFSE (03.22. 20:00)
BVSC-ZUGLÓ Röplabda Csarnok, Budapest

Joel Olazábal Herrea tanítványainak sűrű a programja a véghajrában, hiszen a BVSC elleni összecsapást követően már vasárnap utazniuk kell Békéscsabára, az utolsó alapszakaszbeli mérkőzésükre.

A jelenleg 6. helyen álló BRSE fiókcsapatával röplabdásaink még decemberben mérkőztek meg, akkor 3:1-es győzelemmel hagyták el hazai pályájukat lányaink.

Centerünk, Zen Isabella gondolatai az alapszakasz végét megelőzően: „Az előttünk álló hétvégén két fontos mérkőzés vár ránk. Először pénteken a BVSC-Zugló csapatával mérkőzünk meg, majd vasárnap Békéscsabán zárjuk az alapszakaszt. Mindkét meccsnek nagy jelentősége van számunkra, határozottan arra fogunk törekedni, hogy mindkét találkozóról három ponttal térjünk haza. Izgatottan várjuk mindkét megmérettetést!”

Női NB I. – 20. forduló
Békéscsabai Röplabda SE – TFSE (03.24. 16:00)
Békéscsabai Városi Sportcsarnok, Békéscsaba

Szorítunk lányok, hajrá TFSE!

Fotó: Borhi Mihály