Futsal Női NBI

Új szezon, változatlan célok

Női futsalcsapatunk remek szezont tudhat maga mögött. A bajnokságot a vírushelyzet miatt korábban be kellett fejezni, viszont nem lehetett panasz a lányokra. Egy kihívásokkal teli csonka szezonban stabilizálni tudták pozíciójukat az első helyen, így mehettek kényszer, majd nyáriszünetre.

A 2020/21-es szezonban sem változott a cél: egyértelműen szeretnénk elhódítani a bajnoki címet. Ezen a tervünkhöz mérten történtek a keretben is változások.

A csapatból három alapítótag Winternitz Anna, Bobok Csilla és Bagdi Csilla akasztotta szögre a teremcipőjét míg Bokor Adrienn a Puskás FC-nél folytatja nagypályán. Fontos megemlíteni, hogy Bagdi Csilla továbbá is a TFSE kötelékeiben marad hiszen ő a női, férfi futsal és a nagypályás férfi labdarúgó csapat technikai vezetője.

Az érkezők oldalán jelentős játékosmozgás történt, hiszen egy csapatnyi azonnal bevethető játékos érkezett a keretbe. Kapus poszton az Olaszországból visszatérő Móczik Alexandra érkezett, akinek a személyében Ősz Csenge egy igazi riválist kapott, az Astra csapatából Benkő Mónika érkezett, akinek tapasztalatára igazán nagy szükség lesz a következő szezonban. Kovács Szilviát régi-új játékosként üdvözölhetjük, aki korábban NB2-es bajnoki címet ünnepelhetett csapatunkkal, reméljük, hogy remek bal lába még sokszor el fog sülni a bajnokság során. Szekszárdról a válogatottban nemrég bemutatkozó tehetséges játékos Kiss Gabriella érkezett, továbbá Králik Fanni és Csorbai Nikolett is kék fehérben folytatja.

Jó hangulatban telt a velencei edzőtábor

A teljes keret július végén elkezdte meg az alapozást egy velencei edzőtáborral, ahol a fizikális felkészülésen volt a hangsúly, hiszen lányaink majdnem fél éve nem játszottak éles mérkőzést. A remekül sikerült edzőtábort követően Budapesten folytatódott a munka. Hetente két edzéssel csiszolgatják taktikai, technikai és fizikai felkészültségüket. A Thelena kupán lehetőségünk nyílt arra, hogy ismét mérkőzéseket játszunk és kiderült, hol tartunk csapat szinten. A tornát a TFSE csapata nyerte a DEAC ellen büntetőkkel, ami hatalmas öröm volt a mindannyiunk számára. A csodás eredmény miatt a csapat egészét hatalmas gratuláció illeti, ugyanakkor Ősz Csenge nevét külön ki kell emeljük, akit a torna legjobb kapusának választottak.

Az út még hosszú, de egy valamit biztosan elmondhatunk: Ha a csapat folytatja a kemény és alázatos munkát akkor a végén minden esélyünk meglesz a bajnoki cím elhódítására.

Hajrá csajok! Hajrá TFSE!