Férfi NBII Kosárlabda

Új kihívások és megváltozott napirend

A kialakult járványügyi helyzet alaposan átformálta a mindennapok megszokott rutinját az élet számos területén. Ez alól a sport sem képez kivételt. Ennek megfelelően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége március 13-án felfüggesztette valamennyi versenysorozatát az utánpótlás korosztályokkal bezárólag. Végül az elnökség azt a döntést hozta meg befejezettnek nyilvánítja a 2019/2020-as bajnokságokat minden korosztályban, mindkét nembenBajnokot nem hirdetnek, mint ahogyan kieső sem lesz idén. Ez pedig azt jelenti, hogy fiaink az NB II. KÖZÉP B csoportjában a 8. helyet szerezték meg.

Viszont az élet természetesen nem állt meg és a srácok sem tétlenkednek, ugyanis a szakvezetők által mindenki személyre szabott edzésmunkát kapott, amit a lehetőségeihez igazítva mindenki kiegészít egyéb mozgásformákkal. Erről illetve egy-két érdekességről kérdeztük meg csapatunk két játékosát Schubert Bencét és Félix Ákost:

  • Mivel telnek mostanság a napjaid?

Bence: „Igazság szerint tartalmát tekintve nagyjából ugyanazok a dolgok jellemzik a napi rutint mint alapból, tehát tanulás, edzés, de persze a körülmények teljesen megváltoztak. Az egyetemre nem kell bejárni, hanem interneten keresztül zajlik az oktatás. Terem helyett itthon végzem edzéseket, amik eleinte általam összeállított programok voltak, viszont a héten már Borisztól kaptuk a feladatokat. A maradék időben pedig a családom és a pihenés élvez prioritást.”

Ákos: „Az első pár nap alatt nem igazán tudtam mit kezdeni magammal, teljesen felborult a napirendem. A szezon utolsó két hetében sajnos egy bokasérülés hátráltatott, így most arra fektetem a hangsúlyt, hogy abból felépüljek. Emellett gerinctornát és mélyháti izmokat erősítő gyakorlatokat is csinálok, mert a derekam is gyakran problémás volt az elmúlt két szezon során. Tehát a rehabilitáció fog az elkövetkező időszakban előtérbe kerülni.”

  • Hogyan mozogsz a konyhában, illetve mi az amit szívesen meg is csinálsz?

Bence: „Rendkívül jól! Szeretek sütni főzni és sok mindent meg is tudok csinálni, de kimondott kedvenc ebből a szempontból nincsen.”

Ákos: „Szinte beépült a napjaimba, hogy minden nap főzzek valamit. Viszont nem vagyok az a türelmes típus, megmaradok a gyorsan elkészülő kajáknál, mint például a bolognai spagetti.”

  • A megnövekedett otthonlét számos lehetőséget kínál, így adja magát a kérdés. Sorozatokkal, hogy állsz? Netflix vagy HBO GO?

Bence: „Netflixen kezdtem most el a ToyBoyt.”

Ákos: „Egyik sem. Az nCore-ra esküszök. Elkezdtem a kedvenc filmjeimet újra nézni és a Gyűrűk Ura trilógia bővített részeit már végig is pörgettem. Most a Mr. Robot 4. évadát tervezem elkezdeni nézni, bár ez már lassan fél éve tervben van.”

  • Melyik az az idei meccsetek amit szívesen közvetítettél volna?

Bence: „A hazai meccsünk a Veresegyháza ellen. Elképesztő hangulat, magabiztos győzelem és jól is játszottunk. Mindenképp emlékezetes mérkőzés volt!”

Ákos: „Egyértelműen a Veresegyház elleni meccset. Fergeteges hangulat volt aznap az E-ben! Bármikor vissza tudnám nézni!”

  • Egy nagy vagy inkább két kis sör?

Bence: „Inkább egy nagy!”

Ákos: „Egy nagy, csak ne szűretlen legyen!”

+1 megkerülhetetlen kérdés. Van otthon elég wc papír?

Bence: „Tudomásom szerint igen, van elég! 🙂 „

Ákos: „Hát mostanáig átmeneti helyen laktam és itt volt, de nagyon remélem, hogy otthon is lesz majd! 🙂 „